CHP’den mimar ve mühendislere destek

CHP’den mimar ve  mühendislere destek
HP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) destek vererek, “Biz CHP’liler sizinle her zaman ve her koşulda, kol kola ve omuz omuzayız. Selam olsun direnen TMMOB üyelerine, yolunuz yolumuzdur” dedi.

Akkaya yaptığı yazılı açıklamada AKP iktidarı tarafından TMMOB’un özerk yapısına müdahale edildiğini belirtti. Torba yasayla TMMOB’un anayasal mali ve idari yapısı hiçe sayılarak bakanlıklara bağlanmak istendiğini kaydeden Akkaya, TMMOB’un özgür sesinin kısılarak iktidarın arka bahçesi haline getirilmesinin hedeflediğini ifade etti. TMMOB’un imar, inşaat, çevre, enerji, gıda, orman ve doğal kaynak alanlarının tahribatında kamu yararına davalar açtığı, kaza diye geçiştirilen iş cinayetlerinin takipçisi olduğu, “Kaçak Saray” ın usulsüz yapıldığını tescillediği için hedef seçildiğini savunan Akkaya, şöyle devam etti:
Parçalanmak isteniyor
“TMMOB, AKP iktidarının vatanı talan etmesini ve soymasını engelledi, tekerine çomak soktu. AKP iktidarı bütün bunları yapan TMMOB’un anayasal güvenceye sahip özerk yapısını parçalamak, gücünü bölmek ve diz çöktürmek istemektedir. Peki bu mümkün mü? Tabii ki değil. Çanakkale savaşının son safhasında memleketin bütün okumuş, aydın, mimar mühendisleri savaşa katılmıştı. Emperyalistlerin son saldırısını vatan aşkıyla püskürtmüşlerdi. Bugünde aynı şekilde mimar ve mühendislerin yapılan son saldırıyı yine aynı şevkle püskürtmek için dimdik ayakta savrulmadan, diz çökmeden mücadele edeceğine olan  inancımız tamdır.”