CHP’li Atilla Kart’tan müthiş bir yolsuzluk dosyası!..

CHP Konya Milletvekili sayın Atilla Kart’tan müthiş iddialarla dolu bir yolsuzluk dosyası hakkında bilgiler aldım.. Sayın Kart, “İktidar Gücü ve Milletvekili İşbirliğiyle Yaratılan ve Himaye Edilen, Hayali İhracatlar...” diye tanımladığı çalışmasında şöyle diyor:
“İzmir’de faaliyette bulunan Katmerciler Sanayi ve Ticaret A.Ş ile İngiltere’de Essex’te kurulu bulunan Babe Limited isimli firmalar arasındaki naylon fatura ve vergi kaçakçılığı ilişkilerini ve bu yöndeki bulguları sizlerle paylaşmak istiyorum...”
Kart’ın verdiği bilgiler şöyle:
(1) Babe Limited Şirketi; 11.07.2006’de İngiltere’de Özel Tür Limited Şirketi olarak kurulmuş olup, iştigal konusu kısmında 7499 Ticari Amaç Olmayan Şirket şerhi bulunmaktadır. Bu şirketin 30.11.2009 tarihinde tescilli bulunan hesap durumları bölümünde “cansız-atıl” şerhi bulunmaktadır.
Bu şirket 2004 yılından bu yana Katmerciler firmasına fatura kesmektedir. O tarihlerde faal olmayan bir şirketin bu faturaları hayalî olarak kestiği açıktır.
(2) Katmerciler Firması 2004 ile 2008 yılı ortalarına kadar 2 milyon dolar civarındaki faturayı yukarıda sözü edilen Babe Limited Firmasından almıştır. 2008 yılının ikinci yarısından 2010 yılına kadar ise 4.5 milyon dolar civarında yine aynı firmadan komisyon faturası alınmıştır.
Bu faturalar kayıtlara işlenmiş ve yurtdışı komisyon gideri olarak Kurumlar Vergisi matrahından düşülmüştür.
Katmerciler’in aldığı faturaların tamamen hayali olduğu, Şirketin antetli kâğıtlarına fatura olarak print yapılmak suretiyle temin edildiği anlaşılmaktadır. İşin esasında ise; hiçbir şekil ve suretle Babe Limited, Katmerciler’in yurtdışı satışlarında aracılık etmemiş, hiçbir zaman komisyon tahakkuk etmemiştir. Tamamen vergi matrahından düşmek amacıyla yapılmış yapay bir işlem söz konusudur.
Bu faturaların aynı kalemle, aynı kişi tarafından imzalanması da olaydaki organize yapılanmayı göstermektedir.
(3) Peki, bu şirketlerin sorumlu ve yetkili malî müşaviri kimdir?
Bu müşavirin de AKP 22. Dönem İzmir Milletvekili Fazıl Karaman olduğu ifade edilmektedir. 22. Yasama Döneminde memurlara “tasarruflu zeytin yeme” konularında öğütler verdiği bilinen bu milletvekilinin Işık Sigorta Acentalığı yaptığı da ayrıca bilinmektedir.
Adı geçenin ekonomi yazarı olarak da faaliyet gösterdiği yine bilinmektedir.  
(4) Katmerciler Firmasının, halka arz için İMKB’ye başvuruda bulunduğu, 6 milyon TL’lik hisselerinin satışının söz konusu olduğu da ileri sürülen ciddi iddialar arasındadır. Makyajlanan bilanço ile hisse alacak kişilerin yanıltılması söz konusudur.
Şirketin Haziran 2010 tarihinde SPK’ya müracaat ettiği ve talebinin kabul edildiği ifade edilmektedir.
Araç üstü ekipmanlar konusunda faaliyet gösteren bu firmanın 2002 yılına kadar tüm bankalarda kredibilitesini yitirdiği ve çek kullanma yasağı kapsamında olduğu bilinmektedir. 2007 yılından itibaren Halkbank’ın uzun vadeli kredileriyle rahatladığı, 2008 ve 2009 yıllarında ise özellikle Çevre ve Orman Bakanlığının büyük çaptaki itfaiye ve çöp kamyonu ihalelerini alarak yoluna devam ettiği görülmektedir.
Katmerciler adıyla faaliyet gösteren Grup Firmanın, AKP İzmir Milletvekili İsmail Katmerci’nin Aile Şirketi olduğu hisse ilişkilerinden ve kayıtlardan anlaşılmaktadır.

Yazarın Diğer Yazıları