CHP'li Demir'den Suriyeli çıkışı!

CHP'li Demir'den Suriyeli çıkışı!
CHP Muğla Milletvekili Demir, Suriyelilerin her geçen gün daha büyük sorun haline geldiğini söyledi. Demir, "Esnaf çok şikayetçi. Suriyeliler vergi vermiyor, ticarette ayrım oluşuyor. Toplum ikiye bölünmüş durumda" dedi.

Bilun Çelik / ANKARA

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, AKP'nin izlediği ayrıştırıcı politikanın Türkiye'de bulunan Suriyeliler için de sorun olmaya başladığını belirtti.

Demir, "Zaten Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sorunlar başlamıştı. Şimdi batı illerine gelince kamuoyunun dikkatini daha çok çekmeye başladı" diye konuştu. 

Demir, "Şanlıurfa'da insanların sokağa çıkacak hali yok. Nereye gitseler Suriyeliler vardı. Suriyeliler de haklı, bizim vatandaşımız da haklı. Belediyeler yemek yetiştiremedi. İnsanlar sıraya girdi arkadaşlarıyla yemek yiyemediler. Böyle olunca tepki arttı" dedi. 

Demir, şunları kaydetti: "Biz bu mülteci sorununun önemli olduğunu, kısa, orta ve uzun vadeli çözümler gerektiğini söyledik. Bir bakanlığın acilen kurulması gerekiyor. Bunun nedeni dağınık ve koordinasyon yeterli değil. Hem sığınmacıların düzeni açsından, hem de sorunları açısından."

Eğitim, sağlık gibi konuların çok ciddi sorun yarattığına dikkat çeken Demir, işsizliğin de yoğunlukta olduğunu bildirdi. Demir sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir Türk vatandaşı 10-80 liralık iş bulmuşken, bir Suriyeli 30-40 liraya gidince bu sorun oluyor. Referandum çalışmaları sırasında gördük Gaziantep, Osmaniye, Şanlıurfa'da birçok sokaklar boşalmış. O sokaklara Suriyeliler yerleşmiş. Sadece Suriyelilerin bulunduğu caddeler ve sokaklar var kentlerde. Esnaf çok şikâyetçi. Vergi vermiyorlar, ticarette ayrım oluşuyor. Birisi normal fiyata satıyor, diğeri daha ucuz satıyor, dolayısıyla Türkiye'de yıllardır iş yapan esnaf siftah yapamadan dükkân kapatıyor. Sokaklar arasında ayrım var. Toplum ikiye bölünmüş durumda"

CHP'li Demir, AKP'nin mülteciler üzerinden rant peşinde koştuğu için sorunları göremediğini belirtti. Demir, "Sakarya'yı, Ankara'yı bırakın, doğuda ve güneydoğu'da daha büyükleri oluyor. Ne zaman batıya geldi, ortaya çıkmaya başladı" dedi.  İktidarın Türkiye'yi büyük bir patlamaya götürdüğünü ifade eden Demir, sözlerini şöyle tamamladı: 

"En büyük tuzağı da kendilerine kuruyorlar. Bari bu ülke kardeş kavgasına gitmeden bir çözüm bulunsun. Muhalefeti de bir dinleyin. Türkiye nereye gidiyor durun bir bakın. İktidar beceremiyor bunu. Mültecileri ucuz işgücü ve Avrupa'ya karşı silah için kullanıyor. Ne eğitimleri, ne aile bütünlüğünü düşünmüyorlar."  

İlgili Haberler