CHP'lilerin karar anı

CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'lilerin sık tekrarladığı "Mustafa Kemal'in askerleriyiz." sözünü militarist buluyor; "Mustafa Kemal'in yoldaşlarıyız." demeyi uygun görüyor.

CHP'lilerin bir kısmı neden "Mustafa Kemal'in askerleriyiz." diyor? M. Kemal bir asker, bir komutan. Millî Mücadele'yi başlattı ve neticeye vardırdı. Belki böyle düşündükleri için emrinde asker olmayı tercih ediyorlar.

Canan, M. Kemal'i silemeyeceğine göre, lafı kıvırması gerekiyordu...  "Mustafa Kemal'in yoldaşlarıyız." sözünü buldu ama bir onun düşünce sistematiğine bakın, bir de M. Kemal'in yaptıklarına, söylediklerine...

Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi eğer Millî Mücadele lideriyle, Canan'ı yan yana getirebiliyorlarsa, CHP'nin şaftı tamamen kaymış demektir. (Aksini düşündüğümüzde, CHP'de, hiç vakit kaybetmeden köklü bir değişikliğe, aslına dönmeye şiddetle ihtiyaç duyulduğu ortaya çıkar.)

Canan "yoldaşlık" diyor ya... Daha yakın zamanda "Yoldaşlık hukuk var mı?" diye bir yazı yazmıştım.

Siyasîlerimiz "yoldaşlık"ta yaya kalmışlardır. Beraber yola çıktıklarını, belli mesafe kat ettiklerini düşündükleri an terk etmekte bir beis görmemişler ve üstelik "safraları" attıklarını sanmışlardır.  

Bakın etrafınıza... Hangi partide sıkıntı varsa, o partide yoldaşlık hukukunu çiğnediğini, biraz araştırınca anlarsınız.

Burada Canan Kaftancıoğlu'nun CHP  İstanbul İl Başkanı seçilmesinin ardından "CHP nereye koşuyor?" diye yazmış ve CHP kurmaylarına seslenmiştim: Atatürk'ü anamazsınız anarsanız, Nutuk'u burada size okurum, demişim.

Madem Canan savunuluyor, öyleyse onun ifadeleri de kabul ediliyor demektir.

Onun sözlerinden yola çıkalım: Bu hanım "Ermeni soykırımı" diyor, (Lafı evirip çevirmesin... Taşnakçılarla aynı fikri taşımasa 24 Nisan'da "Hepimiz Ermeniyiz" grubuyla niye toplanmak istesin ki...)

Nutuk'ta 1927'de baskısını esas alarak ne kadar Ermeni, Ermeniler, Ermenistan sözü geçtiğini saydım. (Not: Nutuk'u, uydurma sadeleştirmelerinden okumayalım. Zaten çoğu yanlış sadeleştirmiş veya işlerine gelmeyen yerleri atmış.) altıncı sayfadan başlayarak 544'üncü sayfaya kadar -tamamı 627 sayfa- 46 yerde birçok defa Ermenilerden bahseder ama nasıl bahseder?! Mustafa Kemal'in sözlerini CHP kurmayları bir okusalar dehşete düşerler, "Biz kime arka çıkıyoruz?" derler ve titreyip kendilerine gelirler. Daha vahimi Canan'ın HDP ile eşleşmesi... Bahsetmiştim... Sadece Rahip Frew'in etnisiteyi kışkırtmak için neler yaptığını sıralasam şaşırır kalırsınız. M. Kemal, Nutuk'un 9., 29., 186., 211., 214., 222. sayfalarında bu İngiliz ajanın yediği naneleri açıklar.

M. Kemal sol-sosyalizme karşı tavrını kesin bir dille belirlemiş ve üstelik "Dinimize uymaz!" demiştir. Burada onu da belgesiyle vermiştim.

Aklıma takıldı... Canan tivitlerinde "sizin Allah'ınız..." diyor ya hep... Politikacı olarak mecburen bir şehit ailesini ziyaret etse ne diyecek? "Sizin Allah'ınız 'ölünüzü' ışıklar içinde yatırsın" mı diyecek?! (O kafalar "Şehit" de diyemezler; dinî kavram. "Nur"un dinî bağlantısını kasmak için de "ışık" kelimesini kullanırlar.)

CHP'liler! Karar anı: Canan gibi mi, M. Kemal gibi mi?

Yazarın Diğer Yazıları