Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

CHP'nin iç sesi Ümit Kocasakal

İstanbul Barosu Başkanlığı yaptığı dönemde, adalet başta olmak üzere Türkiye'nin yakıcı sorunları ile ilgili yaptığı değerlendirmelerle öne çıktı.

 

Kumpas davalarında kamuoyu, iftira karanlığı içinde doğruyu ararken, o elinde meşale ön saflardaydı. 

 

Emperyalizmin hafızalarımızdan, hatıralarımızdan kazımaya uğraştığı, duvarlardan resimlerini indirttiği, besleme karşı devrimcileri ile heykellerini taşlattığı, okul kitaplarından çıkarttığı, medya gücü ile alçak iftira yağmuruna maruz bırakıp, itibarsızlaştırmaya çalıştığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saldırıların karşısında yer aldı...

 

İsteseydi -Baro'nun değerli üyeleri yanlış anlamasınlar- ; ceketini koyar yeniden İstanbul Barosu Başkanı seçilirdi. O derece sevildi, sahiplenildi...

 

Ancak kendi isteği ile bıraktı. "Makamlara, koltuklara yapışmamak gerekir" dedi...

 

Ve Çarşamba günü beklenen açıklamayı yaptı. Ümit Kocasakal artık CHP Genel Başkanlığı'na aday...

 

***

 

Kerterizi, pusulası Atatürk Türkiyesi

 

Kocasakal hem kendisi için hem de CHP'ye gönül veren milyonlar adına büyük bir yolculuğa çıkıyor....

 

Yelkeninde altı ok, gövdesinde CHP baskılı gemi büyük fırtınalar atlattı... Dümenine geçecek kaptan kayalıklara bindirmeden CHP'yi artık hedefine ulaştırmak zorunda...

 

İstanbul İl Başkanlığı'ndaki son seçimle birlikte gemi hızla sığ sulara doğru sürükleniyor. Sığ sular; CHP'nin HDP üzerinden iktidara geleceğine yönelik boş inançtır.  

 

Ümit Kocasakal'ın CHP'de kaptanlığa soyunması, partinin değerlerinden uzaklaştığına yönelik eleştirilerin yükseldiği bir anda gerçekleşti.

"Şimdi zamanı değil" diyenler var. Oysa tam zamanı, lider adayları tam da kurultay dönemlerinde ortaya çıkmalı...

 

Kocasakal yine olanca samimiyeti ile bir konuşma yaptı; bu köşede anlatmaya yerimiz yok. Siyasete ilgi duyan herkes; delege sisteminin genel başkan ve genel merkeze yönelik emir-komuta şeklinde dizayn edildiğini bilir. Bu nedenle "adaylaşmak için yeterli imzayı bulup bulamayacağımın hesabı içinde değilim" dedi Kocasakal.

 

Ancak ben, CHP'de özgür vicdanı olan ve gelecek endişesi taşıyan, pusulanın şaştığını düşünen, oyunu kimseye ipotek etmeyecek karakterde çok sayıda delege olduğuna inanıyorum... Kocasakal, CHP kongresinde konuşma hakkını bulacaktır. 

 

Yönünü kaybetmiş, Atatürk ilkelerinden ve düşünce sisteminden uzaklaşmış bir CHP fotoğrafı çizen Kocasakal, partinin zihinsel ve fikirsel işgalinden söz etti.

 

" 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sözünden rahatsız olanlar, üniter yapı ile sorunu bulunanlar Atatürk'ün partisinde siyaset yapamaz" dedi.

 

Delege sistemi ile ilgili olarak da; "siyasi partiler kanununa engel değil; seçimler, CHP üyelerinin oyları ile yapılmalı, böylece Türkiye'ye örnek bir seçim olur ve delegenin üzerindeki ağır yükü kaldırır"  önerisini getirdi.

 

Kocasakal kendisine yönelik beklentiler karşısında; "bu yolculuğu, hiçbir şahsi çıkar gütmeksizin, Cumhuriyet'e Atatürk'e ve Türk Milleti'ne karşı tarihi bir görev ve sorumluluk olarak görüyorum" dedi.

 

***

 

Kaptanlar açık denizlerdeki yolculuklarında kerteriz alırlar...

Yani doğru rotada ilerlemek için belli noktaları sabit kabul ederek yollarını bulurlar.

 

Hep kuzeyi gösteren kutup yıldızı gibi...

 

Ümit Kocasakal CHP'nin dümenine geçerse Atatürk; kerteriz aldığı sabit değişmezi  olacak...  

 

FETÖ'den, sınırlarımızdaki savaşa, yoksulluktan, üretimsizliğe, işsizliğe, tarımdaki çöküşten dışa bağımlı ekonomik sistemimize kadar, devasa sorunların çözüm kaynağı Atatürkçü düşüncede...

 

Abartıyor muyum?

 

Atatürk'ün Cumhuriyetin ilk yıllarında yarattığı mucizeye bir kez daha bakın...

Türkiye'nin yönünü ve geleceğini hayal ederek temellerini attığı sosyal ve ekonomik sistemin, planlı ve dengeli kalkınmanın dibine kibrit suyu döktüler!

 

Emperyalizmin Türkiye'nin kutup yıldızını neden karartmaya çalıştığını hala anlamıyor muyuz?

 

CHP'nin fırtınalardan, sığ sulardan kurtulması için kaptan, kerteriz aldığı noktaları sağlam seçmeli ve toplum bilmeli...

 

Kocasakal'ın sabit değişmezi, CHP'ye oy veren vermeyen Türk Milleti'nin değişmezidir...

Yazarın Diğer Yazıları