CIA’nın bidon kafa devrimi(!)

Demokrat Obama, “Mısır’ın geleceğini halk belirleyecek” demiş.. Beyaz Saray “halkçıdır” bilindiği gibi!..
Orta Doğu şalak mallak sallanıyor, keramet kimin?!.
Tersten dalalım ve  “CIA’nın kerametinden sual olunmaz” diyelim.. Petrol ve strateji alanlarındaki Tiranların paçası tutuşmuş vaziyette.
Sayalım...
Tunus-Bin Ali. Mısır-Mübarek. Ürdün-Abdullah. Libya-Kaddafi. Fas-Mehmet. Yemen-Salih. Filistin-Abbas. Cezayir-Buteflika. Suudi-Abdullah...
Kim bu muhteremler?
Petrolden zıkkımlanan tiranlar...
Perişan halklarının üzerinde hanedanlaşan bu zevat, gücünü kimden alıyor? ABD’den..!
Ülkenin doğal kaynaklarını Batı’ya peşkeş çekip kendi halklarının üzerinde istibdat eden bu zorbaların gücü
nereden?
Haçlı imparatorların sağladığı korumadan (Kaddafi falan yanıltmasın, geldiği nokta budur)...
Eeee olan biten nedir?
Tiranlar, onlarca yıldır koltuktalar. Dahası, Haçlı tarafından atandıkları koltukları kendilerine hanedan var sayıp, çocuklarına bırakma niyetindeler!..
Koltuğun asıl sahibi bunu istemiyor!..
Sözün özü, son kullanma tarihi gelen Tiranlar yerlerine konulacak yeni işbirlikçilere fırsat yaratmak için temizleniyor!..
ABD tarafından!..
İpleri de kendi halklarına çektiriliyor!.. (Canını kurtarmak için Hüsnü Mübarek’in bulduğu adam, İstihbarat Başkanı Süleyman’ın en büyük özelliği ABD ve de İsrail yanlısı olması.)
Yani sanılmasın ki, bölgemizdeki mazlum halk kendi toprağındaki zenginliği elinden alanlara karşı ayaklandı da bundan sonra toprak işleyenin su kullananın olacak!..
İlerleyelim ve “içeri” bakalım!.
Türkiye’nin çevresindeki kalkışmalardan, Türkiye’de bir takım hakim sınıfların eteklerinin zil çaldığı ortadadır!.. Mısır patlayınca, olayın üzerine atlayanların bakış açıları nasıl “gaza” geldiklerini gösteriyor!.. Büyük sermayenin sözcüsü gazetelerde manşetlere bakın. Mısır’daki kalkışma, bu gazetelerde kinayeli biçimde “Domino etkisi!” diye veriliyor. “Domino!!”dan da etkilenen ülkeler sayılıyor. Bölgemizdeki Müslüman ülkelerin hepsi sıralanıyor, Türkiye (Tayyip’in korkusundan) yazılmıyor ama “sıradaki!!” diye kafalara gizli propaganda zerk ediliyor!..
Bu iktidardan kurtulmak için kafa yoran Türkiye’nin geleneksel (!)büyük sermayesi şemsiyesi altındaki grupların, bölgemizdeki isyanlardan medet umar halleri mevcuttur!..
Şimdi olan bitene şöyle bir bakalım...
Mısır’da odaklaşan başkaldırıların altına iyice bakıldığında, çok planlı bir ABD organizasyonları görülmektedir... Nitekim, Norveç’te yayımlanan Aftenposten gazetesi bazı belgeler sundu...
Bu belgelerde ABD’nin 2008’den itibaren Mısır’daki muhalefete 140 milyon dolara yakın para pompaladığı gösteriliyor!!!
Tümü de Batı işbirlikçisi ABD ürünleri Tiranlar... Son kullanma tarihleri geldiği için (biraz da kendilerine güç vehmedip söz dinlemez hallerinden) ABD tarafından tasfiyeleri amaçlanıyor...
ABD bunu da ülkelerde isyanlar çıkartıp kendi halklarına yaptırıyor...
ABD’nin bu organizasyonunu Başkan Obama’nın demeçlerinden sezmek mümkün...
Ama ilginç olanı, Demokrat Başkan’ın bu hamlesi, Cumhuriyetçilerin Yahudi ağırlıklı NEOCON’ları tarafından destek görüyor...
Sonuç’ta Orta Doğu’da Müslüman ülkelerde “ılımlı yeniden yapılanma” İsrail’in çıkarları doğrultusunda gelişecek!..
Sözün özü; Mısır ve öteki ülkelerdeki halk ayaklanmasına, ABD’nin Yahudi ağırlıklı NEOCON’larının destek verdiğini görüyoruz..!
Türkiye’yi ilgilendiren  “derin taraf”  da burada!
Amaç, halk üzerindeki hegemonyanın sürmesini sağlayacak yeni, taze işbirlikçi yöneticileri dizayn etmek..!
İşte Türkiye’de bazılarına  “gaz” yapan  “Mısır’daki kaynama”  bu yüzden..! Hani  “Domino” burayı da etkiler de sonuçta kendilerine göre yönetimler gelir umuduyla...

Yazarın Diğer Yazıları