Ciğerlerimiz yandı: Yüzlerce hektar kül oldu

Ciğerlerimiz yandı: Yüzlerce hektar kül oldu
İzmir'in Menderes ilçesinde önceki gün makilikte başladıktan sonra rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Çanakkale'de 30 hektarlık alan kül oldu. Mersin ve Kaş'taki yangınlar kısmen kontrol altında.

İzmir’in Menderes ilçesinde önceki gün makilikte başladıktan sonra rüzgarın etkisiyle ormanlık alana yayılan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangının büyük oranda kontrol altına alındığı belirtiliyor. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu yangında 800 hektar civarında alanının kaybedildiğini söyledi.

Havanın kararmasıyla sadece karadan müdahale edilen yangını söndürmek için 11 helikopter ve 4 amfibi uçak sabah saatlerinde tekrar devreye girdi. Tek noktada kaldığı belirtilen yangını söndürme çalışmaları aralıksız devam etti. 

Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınlarında 1 Temmuz saat 12.55'de makilik arazide başlayan ve çevredeki ormana sıçradıktan sonra geniş bir alanda etkili olan yangın için havadan ve karadan söndürme çalışması başlatılmıştı.

Bölgedeki söndürme çalışmalarına Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 2 bin personel ile 9 helikopter, 4 uçak, 128 arazöz ve 11 dozerle müdahale edildiği bildirilmişti. Havanın kararmasıyla hava unsurları bölgeden ayrılmış, sadece karadan müdahaleye devam edilmişti.

Çalışmalara katılan bir söndürme helikopterinin dün saat 06.09'da Tahtalı Baraj Gölü Havzası'ndan su aldığı sırada dönüş aksamında bir kıvılcım sonrası çıkan ateş nedeniyle güç kaybederek düştüğü bildirilmiş, helikopterin 3'ü Rus vatandaşı 5 mürettebatı olaydan sonra tedbir amaçlı hastaneye kaldırılmış ve tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

ÇANAKKALE

Çanakkale Ezine ilçesine bağlı Karagömlek köyü yakınlarında çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında 30 hektarlık alan zarar gördü.

Yangın nedeniyle, Ayvacık ve Ezine ilçeleri sınırındaki Misvak köyü dün kaymakamlık emriyle tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

200 HEKTARLIK KIZILÇAM ORMANI KÜL OLDU 

Mersin’in Anamur ilçesi Yukarı Kükür Mahallesi mevkiİnde cumartesi sabahı başlayan orman yangını kısmen kontrol altına alınabildi. Yangında 200 hektar kızılçam ormanı zarar gördü.

KAŞ

Kaş'ın Akkörü Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün 14.30 sıralarında çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Bölgeye sevk edilen 26 arazöz, 4 dozer ve çok sayıda orman işçileri alevlerin yerleşim yerleri ve seralara ulaşmaması için yoğun çaba harcıyor. Havanın kararmasıyla havadan söndürme çalışmalarına ara verilen yangında, karadan müdahale için ulaşılamayan önemli bölgelere yol açma çalışması da gerçekleştiriliyor.

Kısmen kontrol altına alınan yangın için itfaiye ve orman ekipleri bölgedeki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Öte yandan yerleşim bölgelerine yakın olan ve vatandaşların evlerini boşalttığı yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralının olmadı.

İlgili Haberler