Cim Bom turu biliyor

Kazak rakibi Tobol karşısında yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktığı ilk maçta, ikinci yarı yapılan değişikliklerle maçı 1-1 berabere bitiren Galatasaray, tur için avantajlı skorla yurda dönmüştü. Yeni yabancılarından ve bazı haklarından yoksun kadro ile seyircisinin karşısına çıkan Sarı-Kırmızılılar'ın turu geçeceğine ve Tobol'un Galatasaray'a rakip olamayacağını ilk maç sonunda yazmıştık.
Dün gece yine eksiklere rağmen yeni hocaları ve onun futbol anlamında getirdiği yenilikleri görmek isteyen taraftarlar, Ali Sami Yen'i doldurmuştu. Zira tribündeki aslanlar ve futbol camiası, Rijkaard'ın takıma vereceği yeni futbol düşüncesini merak ediyordu. Gençlerin tekrar PAF'a döndüğü, gideceklerin belli olduğu Galatasaray'ın birçok eksiğine rağmen bu maçta ortaya koyacağı futbol, önümüzdeki günler için bir ön fikir olacaktı.
Peki Galatasaray'da ne değişmişti?
Aslan dün gece nasıl oynadı?
Galatasaray ilk yarıda kendi kendine oynadı. Oyunun başlamasıyla topa daha çok hakim oldu. Daha çok pas yaptı. Ancak kalabalık rakip defansı aşamadı. Üstelik rakibin turu geçme, gol atma ve galip gelme isteği yoktu. Galatasaray defansı rahat, orta alan da çalışkan ama üretken değil, ileri de ise beceriksizdi. Sarı-Kırmızılılar'da ilk yarıda Arda ve genç Serdar'ın dışında kayda değer futbolcu yoktu.
İkinci yarıda Yaser'in yerine Kewell, sakatlanan Serdar'ın yerine Linderoth'u alarak başlayan Galatasaray, ilk yarıya oranla rakip kalede daha etkili oldu. Sahanın kötülerinden Sabri'nin serbest atışında Mustafa Sarp'ın golü ile turu geçti. Galatasaray, dün gece Avrupa Ligi'ndeki ilk rakibini safdışı bıraktı.
Ancak Sarı-Kırmızılılar'ın henüz hazır olmadığı ve bu kadro ile bu ligde çok da başarılı olamayacağı da ortaya çıktı.
G.Saray'ın Keita, Franco, Mehmet Topal'ın da katılmasıyla daha iyi olacağı da bir gerçek. Ama bir gerçek de Cim Bom'un rakip akınları kesecek bir sağ beki, oyunu kuracak bir orta saha ve gol atacak bir golcüye ihtiyacı olduğudur.

Yazarın Diğer Yazıları