CNN Türk canlı yayınında konuşacak şey bulamayınca konuyu Özgür Demirtaş'a bağladılar

CNN Türk canlı yayınında konuşacak şey bulamayınca konuyu Özgür Demirtaş'a bağladılar
Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'ın asgari ücretin 4 bin TL'nin üzerine çıkması durumunda neler olabileceğine ilişkin tahminini CNN Türk kanalı tartışmaya açtı. Bu programa sosyal medya hesaplarından gazeteciler de tepki gösterdi.

Biri bile ekonomist değildi

Yeni asgari ücret rakamında henüz uzlaşma sağlanamadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Toplumun, işçilerin beklentisini karşılayacak ciddi bir asgari ücret artışı gerçekleştireceğiz. Düşük gelirli, asgari ücretle çalışanlar için bir bayram havası yaratacaktır” dedi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ekonomik koşulların etkisiyle işçinin alım gücünün düştüğüne dikkat çekti ve 4 bin liranın altındaki bir asgari ücretin kabul edilemez olduğunu söyledi. Atalay, "Asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisi 4 bin liradır" dedi.

DEMİRTAŞ TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından asgari ücretin 4 bin lira üzerine çıkması durumunda olabileceklere ilişkin tahminini açıkladı.
Özgür Demirtaş, asgari ücretin 4 bin liranın üzerine çıkması durumunda Ocak ve Şubat ayları arasında gıda fiyatlarının "uçacağını" açıkladı.
Demirtaş, ayrıca asgari ücrette böyle bir artış söz konusu olursa alım gücünün "Çakılacağını" ifade etti.

Demirtaş''ın bu açıklaması CNN Türk ekranlarında tartışıldı. Bu duruma sosyal medya hesabından Hasan Erşan "cnntürk''deki konuya bak..ya bunlar konu bulamiyor artik belli:)" diyerek tepkisini dile getirdi. 

 


 

İlgili Haberler