Çocuklara müjde(!)

Haber bültenlerinde  “Çocuklara müjde”  başlıklı bir duyuru vardı.
Meğer çocuklara yeni hapishaneler yapacaklarmış.
Çocuklara müjde, okul haberleriyle verilir ama şimdiye kadar okul haberlerinde hiç müjdeye rastlayamadık. Sorular çalındı, cevap anahtarları çalındı, bütün okullar imam hatip yapıldı. Okulsuz öğretmenler, öğretmensiz okullar, bir türlü ne olacağına karar verilemeyen dershaneler... Çocuklara Çin malı oyuncaklar dağıtmak...
Ya ölen çocuklar. Gezi hadisesinde ekmek almaya giderken başından vurulan ve hâlâ komada olan Berk... Bayrak satarken tutuklanan adamın 5 çocuğu... Ceylanpınar’da El Nusra kurşunuyla ölen çocuk... Gazdan boğulma raddesine gelen Gezi’deki çocuklar

 


***

 


Çocuklara yeni hapishaneler yapın gene ama onlar boş kalsın. Onların babalarını, abilerini, ablalarını vahşice gözaltına alıp, adi mahkumların arasına koyarak, ayak parmakları arasında kağıt yakılmalarına sebep olmayın.
Halk, hukuk mücadelesi veriyor. Şimdi de Yassıada ve Sivriada’yı kurtarmaya çalışıyor. İstiklal Savaşı’ndaki Müdafai Hukuk cemiyetleri gibi çalışıyor. Gezi Parkı’ndaki 6. İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararını Bölge Mahkemesi iptal etti.
Hukukla bu kadar oynanan bir ülkede çocuklara da hatta halka da daha çok hapishane yapmanız gerekir elbet. Ama bu böyle gitmez. Zulm ile abad olunmaz  “ahlar göklere çıktı.”  Köprüdeki ağaç talanı yetmemiş gibi şimdi yeniden Gezi’ye mi döneceksiniz, hayır dönemeyeceksiniz. Anaların ahı göklere çıkmıştı, şimdi ağaçların ahları göklere çıkıyor. Bundan kurtulamayacaksınız.

 

Suriyeli bir milletvekili

 

Ulusal Kanal’da Suriyeli Kürt asıllı bir milletvekilini dinledim. Esad’dan ayrılmak gibi bir niyetlerinin olmadığını söylüyordu. PYD de Esad’ı vurmaya çalışan teröristlerle çarpışıyor. Şimdiye kadar alamadıkları kimliklerini almışlar. Bir derdimiz yok diyor. Türk halkına selam ve sevgilerini yolluyor. Ama Türk hükümetini eleştiriyor. Orta Doğu’yu karıştıran politikaları yüzünden suçluyor. Bir önceki yazımın başlığı  “Stratejik Şaşkınlık”tı. İşte aynen böyle.
Söylentilerin Türkiye’deki PKK taleplerini güçlendirmek için çıkarıldığını söylüyor. Nitekim dün bunların başı aynı şeyleri tekrar etti. Ayrıca haberlerde Nusra’yı ABD ve AB’nin terörist ilan ettiğini de duyduk. Bizimkiler ne yapıyor. Kafa kesen, ciğer yiyen bu adamları daha ne kadar sınırda tutacaklar.
Suriye’nin oynadığı bu PYD satrancının Türkiye’ye zarar vermemesini ve hayırlı olmasını dilemekten başka yapacak bir şey yok.

Yazarın Diğer Yazıları