Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Samimiyetle uzattığımız el terör örgütleri tarafından hunharca ısırıldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Samimiyetle uzattığımız el terör örgütleri tarafından hunharca ısırıldı"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memleketi Rize’de partisinin 7. Olağan Kongresi’ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Samimiyetle uzattığımız el terör örgütleri tarafından hunharca ısırıldı. Milletimiz bu süreçte hep yanımızda oldu." ifadelerini kullandı.

Memleketi Rize’nin AKP 7. Olağan Kongresine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündemine Gara operasyonu ve terör örgütü PKK vardı.
"Denenmesi gereken bir yol olarak gördüğümüz için terör meselesini suhuletle sona erdirecek adımları atık" sözleriyle çözüm sürecini hatırlatan Erdoğan, konuşmasında "Samimiyetle uzattığımız el terör örgütleri tarafından hunharca ısırıldı. Milletimiz bu süreçte hep yanımızda oldu." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında terör örgütünün son mensubuna kadar operasyonların süreceğini belirtti.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

"Bir tarafta SİHA, öbür tarafta İHA, öbür tarafta Ayasofya... Gençliğimizin rüyasıydı bunlar. Şimdi gerçekleşti. Denenmesi gereken bir yol olarak gördüğümüz için terör meselesini suhuletle sona erdirecek adımları atık. Samimiyetle uzattığımız el terör örgütleri tarafından hunharca ısırıldı. Milletimiz bu süreçte hep yanımızda oldu. Ne bölge insanıyla ne Türkiye ile uzaktan yakından ilgisi kalmadığı kesinleşen terör örgütünün başını tamamen ezmek boynumuzun borcu haline gelmiştir.

Bu terör örgütünün son mensubunu da etkisiz hale getirene kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. İnşallah o günler yakındır. Irak sınırı boyunca teröristleri kıskaca alıyoruz. Suriye sınırı boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunu paramparça ettik.

Sincar, Suriye ve Kandil''de bulundukları hiçbir yer artık güvenli değildir. O dağlara kar yağdı kar. Mehmetimiz elbisesi, silahıyla ve kadınıyla erkeğiyle tamamen o kar kıyafetiyle o dağlarda, hesap soruyor. Bir gece ansızın her yerde teröristlerin tepesine binecek güce, imkana ve kararlılığa sahibiz."