Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye: Bal gibi de PKK'nın yanındasınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye: Bal gibi de PKK'nın yanındasınız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'den partisinin dört ildeki kongrelerine canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, terör örgütü PKK’nın 2015-2016 yılları arasında kaçırdığı 13 Türk vatandaşını katletmesi hakkında, "Bu kardeşlerimizi nasıl bu terörist alçakların elinden kurtaracağız hep bunun hesabını yaptık. En son operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle kardeşlerimizi kurtaralım istedik." dedi. Konu ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soy

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yenişehir Kapalı Spor Salonu''nda düzenlenen Rize 7. Olağan İl Kongresi''ne katılıyor. Erdoğan aynı zamanda Aksaray-Eskişehir-Konya İl Kongrelerine de canlı bağlantıyla hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Sözlerimin hemen başında içinde bulunduğumuz mübarek Receb-i Şerifinizi tebrik ediyorum. Bu mübarek günlerin milletimiz, İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

"KARDEŞLERİMİZİ ALÇAKLARIN ELİNDEN KURTARMANIN HESAPLARINI YAPTIK"

Bugün sizlerle ve milletmizle ülkemizin son 40 yılına damgasını vuran terör meselesiyle ilgili bir perspekftifte hasbihal etmek istiyorum. Pençe Kartal-2 Harekatı''nda şehit olan 3 askerimizle teröristler tarafından alçakça katledilen, şehit edilen 13 kardeşimize Allah''tan rahmet diliyorum. Bu kardeşlerimiz bir kısmı 5 ay bir kısmı 6 ay bu teröristlerin ellerinde esirdi. O günden bugüne bu kardeşlerimizi nasıl bu terörist alçakların ellerinden kurtaracağız hep bunların hesabını yaptık. Çok uğraştık. Bu operasyonların yapıldığı gece artık bu operasyonları yapmak suretiyle bu kardeşlerimizi kurtaralım istedik.

Gerek Savunma Bakanım, Genelkurmay Başkanım gerek MİT hep birlikte çalışmalar neticesinde adım atıldı ve ilk etapta bütün inlerine gireceğiz demiştik ya, 42 terörist bu esnada geberdi. Bu süre esnasında esirleri bunlar mağarada iyice köşe noktaya sıkıştırarak en sonunda bunlardan bir tanesi ki, şimdi Meclis''te bununla ilgili soruşturma önergesi vererek, detaylarını Meclis''te de gündeme getirecekler Savunma Bakanım, grup başkanımız Naci Bey ile de bunu konuştuk.

"ABD''NİN AÇIKLAMALARI EVLERE ŞENLİK"

Bunların parlamentodaki temsilcilerinde de yalan bol. Savunma Bakanım, İçişleri Bakanım, Genelkurmay Başkanım detaylarını anlatacaklar. Batı bundan anlar mı? İsterse anlasın, isterse anlamasın. ABD''nin açıklaması evlere şenlik.  Hani siz PKK''nın yanında değildiniz? Hani siz PYD''nin yanında değildiniz? Bal gibi de yanındasınız ve arkasındasınız.

Kuzey Irak''a binlerce TIR tank getirdiler, mühimmat getirdiler. Teröristlere teslim ettiler. Biz sizinle NATO''da berabersek, bu birlikteliğimizi sürdürecek samimi davranacaksınız. Teröristlerin yanında yer almayacaksınız. Yer alacaksanız bizim yanımızda yer alacaksınız.

51''i ölü, 53 terörist etkisiz hale getirildi. Ordumuzun zaman ve mekan sınırı tanımaksızın, ülkemizin ihtiyaç duyduğu her harekatı kendi imkanları ile yürütebilecek seviyeye ulaşmasıyla gurur duyuyoruz.

Terör örgütüne ait çıkan, destek veren herkesin eline masumların kanı bulaşmıştır. Parlamentodaki uzantıları ellerinde çakı bile yok diyor. Bomba var, her türlü silah var ama çakı yok. Bay Kemal bunları iyi öğren. Bu öyle sıradan değil. Kimin nerede ne yaptığını biz gayet iyi biliyoruz. Sen de bunları öğreneceksin. Bu gerçekleri iyi öğreneceksin. Bunun bedelini millet size ödetecek. Bu sözüm, demokrasi, hak, özgürlük kılıfı altında ülkemizdeki terör örgütleri ile siyasi uzantılarına sınırsız destek verenleredir.

"BU MİLLET SİZE BUNUN BEDELİNİ ÖDETECEK"

Terör örgütüne ait çıkan, destek veren herkesin eline masumların kanı bulaşmıştır. Parlamentodaki uzantıları ellerinde çakı bile yok diyor. Bomba var, her türlü silah var ama çakı yok. Bay Kemal bunları iyi öğren. Bu öyle sıradan değil. Kimin nerede ne yaptığını biz gayet iyi biliyoruz. Sen de bunları öğreneceksin. Bu gerçekleri iyi öğreneceksin. Bunun bedelini millet size ödetecek. Bu sözüm, demokrasi, hak, özgürlük kılıfı altında ülkemizdeki terör örgütleri ile siyasi uzantılarına sınırsız destek verenleredir.

"HEPİNİZ BU ALÇAKÇA İNFAZDAN SORUMLUSUNUZ"

Bu sözüm terör örgütlerinin propaganda aygıtlarına dönüşen sosyal medya mecralarınadır. Hepiniz alçakça infazdan sorumlusunuz. Bu aynı terör örgütünün ilk katliamı da değildir.

"SAYIN BIDEN LÜTFEN SEN DE BUNLARI İYİ TANI"

Sayın Biden lütfen sen de bunları iyi tanı. Bunları tanırken FETÖ''yü unutma, onu da iyi tanı. Onu da iyi tanı. Bunlar 1990''da Şırnak''ta 12''si çocuk 27 sivili, 1991''de Mardin Midyat''ta 19 sivili, 1992''de Bitlis Tatvan''da 13 sivili, 1992''de yine Bitlis''te 19 sivili alçakça öldürenlerdir. Bunlar Yasin Börü''nün, Eren Bülbül''ün, öğretmen Aybüke Yalçın''ın katilleridir.

2023''de bir başka seçim yaşayacağız Rize''de. Sadece Rize''de değil, nerede hemşehrimiz var ise ayağa kaldıracağız. Her yerden bir başka heyecan doğuracağız.

"GÜVENDİĞİNİZ DAĞLARA KAR YAĞDI KAR"

Son terörist etkisiz hale gelene kadar mücadelemiz sürecek. Suriye''nin kuzeyindeki terör koridorunu paramparça ettik, darmadağın ettik. Teröristler için artık hiçbir yer güvenli değildir. Güvendikleri dağlara kar yağdı kar. Bir gece ansızın teröristlerin tepesine binebilecek kararlılığa ve güce sahibiz. Teröristler güvendikleri dağlara kar yağdığını bilmelidir. Yakında terör örgütünün tutunabilecek tek bir dalı kalmayacak.

Terör örgütünü bitirme noktasında Irak Bölgesel Yönetimi ile mutabıkız. Buradan PKK''nın içindeki kandırılmış gençlere sesleniyorum, gelin bu kiralık katiller ordusundan kurtulun. Anneleriniz, babalarınız, kardeşleriniz, sizi Diyarbakır''daki çadırda bekliyor. Gelin. Samimi pişmanlıkla gelen her vatandaşına Türkiye Cumhuriyeti şefkatle davranmaktadır. Vakit daralıyor, kendinizi bu kirli yapıdan kurtarın. Gara''daki katliamdan sonra Türkiye''nin Irak''taki harekatlarını hiçbir kuruluş, ülke ve yapı eleştiremez, karşı duramaz.

Darbelerin, vesayetin Türkiye''sinden yeni sivil anayasasını konuşup tartışabilen bir Türkiye''ye geldik. Bir tarafta SİHA, öbür tarafta İHA, öbür tarafta Ayasofya... Gençliğimizin rüyasıydı bunlar. Şimdi gerçekleşti. Denenmesi gereken bir yol olarak gördüğümüz için terör meselesini suhuletle sona erdirecek adımları atık. Samimiyetle uzattığımız el terör örgütleri tarafından hunharca ısırıldı. Milletimiz bu süreçte hep yanımızda oldu. Ne bölge insanıyla ne Türkiye ile uzaktan yakından ilgisi kalmadığı kesinleşen terör örgütünün başını tamamen ezmek boynumuzun borcu haline gelmiştir.