AKP'li Cemil Çiçek'ten Saray'ı kızdıracak sözler: Türkiye'yi kaosa sürükleyecek

AKP'li Cemil Çiçek'ten Saray'ı kızdıracak sözler: Türkiye'yi kaosa sürükleyecek
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde 50+1 tartışmaları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartı konusunda flaş sözler söyledi.

Çiçek, "Anayasa toplantısında 50 +1''in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye''yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50 + 1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak" dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin’e konuşan Çiçek, şu açıklamalarda bulundu:

“Uzunca bir süredir demeç vermiyorum. Sebebi de şu: Söylenebilecek ne varsa ilgili yerlere söylüyorum. Fikirler, ilkeler konuşulmuyor, şahıslar konuşuluyor. Ben bazı konularda konuştum. Fikir tartışılmadı ve benim kişiliğim tartışılıyor. Siyasetin dışındayım. Neden söyledi? Vatanseverdi, haindi vs. Ne anladık o zaman bundan. Söylenecek çok şey var ülke için. Söylediğimiz konuları konuşmak yerine kişiliklerimiz tartışılınca, bel altı olunca bunlardan ailelerimiz de rahatsız oluyor.”

İlgili Haberler