Delgado-Tello imzası

Beşiktaş dün gece Kasımpaşa'yı ilk yarıda ecel terleri döktüğü maçta,  ikinci yarıda ortaya koyduğu Delgado-Tello imzalı güzel oyun ile yenerken Ertuğrul hoca yine kafaları allak bullak etti..
Kartal dünkü galibiyetini ligin dibindeki bir takım karşısında bu kadar zorlanarak alırken oyun sisteminde bir karar vermeli. Artık birisi Ertuğrul Sağlam'a dur demeli..Evet bir takımda sakatlıklar ve cezalar yaşanabilir. Ancak takımın başındaki hoca ekibinin nasıl oynayacağına artık karar vermeli. Daha önceleri takımda hemen her maçta oyuncuların yerlerini değiştirerek değişik görevler veren Ertuğrul hoca, dün gece takımın oyun düzenini de değiştirdi. İlk yarının sonuna kadar defansını dörtlü ile kuran hoca-her ne kadar bu dörtlünün yerlerini değiştirse de- bu kez üçlü defansa dönerek az daha maçı kaybedecekti.
Sakatlıklar ve cezalar nedeniyle bir takımın futbolcuları  değişebilir ancak bir takımın düzeni öyle her maçta değişmemeli. Ertuğrul hoca üç beş ikiye dönerken, elindeki futbolcuların bu sisteme ne kadar elverişli olduğunu bilmiyor olmalı. Dün gece geride İbrahim Kaş, İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez ile 'Üç ibo' defansı kuran Sağlam, ortada Serdar Özkan, Holosko, Cisse, Delagado ve Tello beşlisiyle başlarken Kasımpaşa karşısında çok gol atmayı hedeflemişti herhalde. Ancak hoca futbolun bir kuralının da gol yememek olduğunu unutmamalı. Ve bu sistemde en sağda oynayan Serdar Özkan ile en solda oynayan Tello'nun hem ofansif hem de defansif özelliklerde futbolcular olması gerekmektedir. Ve görülmüştür ki Kartal'ın yediği  iki golde de bu iki futbolcunun defansif özelikleri zayıftır. Ancak Tello'nun dün gece top Beşiktaş'ta iken ve duran toplardaki başarısını görmezden de gelemeyiz.
Zaten Beşiktaş dün gece bu maçtan galip ayrıldıysa Ertuğrul hoca yatsın kalksın Delgado ile Tello'ya dua etsin. Özellikle Delgado'nun ortaya koyduğu oyun ve attığı üçüncü gol maçın kırılma noktasıdır. Yoksa bu başarı bence Ertuğrul hocanın başarısı değildir. Dün gece Kartal'ın karşısında biraz daha kuvvetli bir rakip olsaydı herhalde bu maç böyle sona ermezdi.

Yazarın Diğer Yazıları