Delgado yoksa, Bobo var

Avrupa defterini kapatan ve artık şampiyonluk şarkıları söylemenin planlarını yapan Beşiktaş, ilk yarının son maçında geçen hafta olduğu gibi kişisel becerilerle üç puanın sahibi oldu. Bu kez sahada Delgado yoktu, Bobo vardı.
Beşiktaş tatil öncesi son maçta ilk başlarda karşılaşmaya iyi başladı. Ancak sonra ne yazık ki maçın idaresini Manisa'ya bıraktı. Bu dakikadan sonra Kartal ilk yarıda gerçekten iyi oynamadı. İyi oynamadı çünkü; orta alanda bütün pasları rakibe kaptıran Siyah Beyazlı futbolcular, devamlı uzun topları Bobo ve Nobre'ye kazandırmak istediler. Tabii kaptırılan bu toplar aynen kendilerine geri pas olarak geri döndü. Orta alanda oyunun  hakimi olan Manisa da attığı gol ile iyi oyununun semeresini aldı. Beşiktaş'ın orta sahasındaki dörtlüden üç futbolcunun da ofansif özellikleri Kartal'ı ne yazık ki orta alanda zayıf bırakıyor. İleri ikiliden Nobre ve Bobo da bu dakikalarda yokları oynadı. Bobo bir tek penaltı atışında kendini gösterirken, Nobre'nin de futbolu değil ama göze batan en güzel şeyi yeni gözlükleriydi. Ancak geçen hafta olduğu gibi yine kişisel bir beceri ile bir penaltı golü kazanan Beşiktaş, ilk yarıyı berabere kapatırken, bu golün ikinci yarıya da doping olacağının sinyalini verdi.
İkinci yarının başlamasıyla Bobo'nun tek başına girdiği ve Manisa kalecisinin ikram ettiği ikinci gol gelince, maçın sonucu da belli olmuş oldu. Bu sonuca rakip takımın hocası da katkı yapınca, Beşiktaş'ın galibiyeti kaçınılmaz oldu. Uzun süren sakatlıktan sonra bu önemli maçta genç kaleciye görev veren Giray Bulak, ikinci golü kalesinde görünce, hatayı başkasında arayarak Holosko'yu çıkartırken bu maçtan yenik ayrılmak ister gibiydi. Zaten oyundan çıkan Holosko'nun sinirlenmesi ve taraftarların bu futbolcunun yanında olması, hocalarının yanlışını adeta haykırdı. Bu dakikalardan sonra oyunda karşılıklı akınlar vardı. Kartal, üçüncü gole de çok yaklaştı ama bunu gerçekleştiremedi.
Beşiktaş dün gece biraz kendi futbolcularının kişisel becerileri, biraz da rakip hocanın yanlış tercihleriyle ilk yarının son maçında üç puanı almasını bildi. Penaltı pozisyonunda yardımcı hakemin kararı çok yerindeydi.

Yazarın Diğer Yazıları