Demirtaş, Türkiye’ye teröristlerle iş birliği önerdi!

Demirtaş, Türkiye’ye teröristlerle iş birliği önerdi!
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ayn el-Arap’ta (Kobanı) IŞİD ile savaşan terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye Türkiye’nin yardım yapması gerektiğini söyledi.

Beraberindeki heyetle Suruç’tan Ayn el-Arap’a geçen Demirtaş, “Hükümet, IŞİD’i artık bir tehdit olarak görmeye başladı. O halde Türkiye, hem PYD ile birbirini destekleyen ilişkilerini hızla kurması gerekir hem de burada sınır hattının güvenliği için, IŞİD’in Kobani’yi dört bir tarafta kuşatmasını önlemek, IŞİD’in Türkiye’ye giriş yapmasını engellemek için sınır hattında nöbet tutan insanlara olumlu yaklaşması lazım. Beklentimiz bu köylerde 15 gündür nöbet tutan insanlara toma, jop, gazla müdahale etmesi değildir. Türkiye’yi korudukları için teşekkür etmesi lazım” ifadelerine yer verdi. Sınırda vatandaşlara yapılan müdahalenin duygu kırılmasına yol açtığını dile getiren Demirtaş, hükümetin sınır içinde burada bekleyen vatandaşlar, diğer tarafta ise PYD ile iyi bir koordinasyona ihtiyaç olduğunu savundu. “IŞİD, Kobani merkeze girmeyi başarırsa artık Türkiye’de bu tehdidi durduramaz noktaya gelir” diyerek Türkiye’yi teröristlerle işbirliği yapmaya zorlayan Demirtaş, şöyle konuştu: 

Başbakan’la görüşecek
 “Türkiye’nin Kobani’ye sessiz kalmaması demek kendi yurttaşları arasında duygu kırılmasına giden süreci ters çevirmek demektir.” Demirtaş, bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.