Denizli böyle istedi

Konyaspor-Beşiktaş zorluk derecesi yüksek bir maçtı. Beşiktaş zirveden kopmamak, Konyaspor evinde 2. galibiyeti almak için oynuyordu. Ancak Mustafa Denizli’nin takımı, galibiyetten çok, işi garantiye alıp kaybetmemeyi amaçlıyordu. Çünkü Denizli, 40’ıncı dakikada sakatlanıp çıkan Holosko’nun yerine orta saha oyuncusu S.Özkan’a görev verdi. Kazanmayı düşünseydi, Serdar’ı değil de Nobre’yi oynatması gerekmez miydi?
Denizli ikinci değişikliğini de orta sahadan yana kullandı. Yusuf’u çıkarıp Uğur’u aldı. Bu değişiklikler Denizli’nin kafasındaki düşünceleri açığa çıkardı. İlk yarıda Konyaspor’un Veysel ile geliştirdiği iki yan top çalışması vardı. Bunun dışında oyun orta sahada geçti.
Yusuf ile Ernst birbirini tamamlayan iki futbolcu görüntüsü sergiledi. İkisinin birbirinden üstün özelliği yok gibiydi. Eğer Alman her maçta böyle oynayacaksa onun için verilen 8.5 milyon euro sorgulanmalı.
 Dakikalar ilerledikçe iki takım orta sahayı rahat geçti. Bu alanda topu karşılayacak kimse yoktu.
Konyaspor’a gelince; ara transferde alınan 4 oyuncunun takıma güç kattığı kesin. Özellikle Krotocvil çok isabetli bir transfer. Ayman bildiğimiz gibi, çalışkan ve sert. Serhat çabuk ama bal yapmayan arı gibi..
Sonuç olarak Beşiktaş, Konya deplasmanından bir puan çıkardı. Ama şampiyonluk yarışında çok önemli iki puan kaybetti...

Yazarın Diğer Yazıları