Denizli'de olaylar çıktı

Denizli'de olaylar çıktı
Denizli'nin Kale ilçesinde Suriyeli 10 kişi, 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz etti haberi kenti ayağa kaldırdı. Kaymakam Güneş'in, 'Suriyelilerin tahliye edileceğini' belirtmesinin ardından, bir açıklama da Savcılık'tan geldi.

Süha Çardaklı / YENİÇAĞ

Suriyeli 10 sığınmacının Denizli'nin Kale ilçesindeki 14 yaşındaki N.D. isimli kız çocuğuna tecavüz etti.

N.D. adlı kız çocuğunun cinsel istismarı bir arkadaşına anlatmasıyla olay polise bildirildi.

İhbar üzerine harekete geçen emniyet güçleri, olaya karışan 10 Suriyeliyle ilgili gözaltı işlemi başlattı. Polis, şüphelilerden 5’ini yakalayıp gözaltına alırken diğer 5 kişinin henüz yakalanamadığı öğrenildi.

İLÇE KARIŞTI

Olay duyulur duyulmaz ilçede büyük bir kargaşa yaşandı. Adliye ve emniyet önünde toplanan binlerce vatandaş Suriyelilerin kendilerine verilmelerini istedi.

Kalabalık kontrol altına alınamayınca çevre illerden Kale'ye takviye ekipler gönderildi. Olayların gece saatlerine kadar devam ettiği öğrenildi.

da6bf2b856238066abea417646df5f9c.jpg

KALE KAYMAKAMI: 'İLÇEDEKİ SURİYELİLER TAHLİYE EDİLECEK'

Öfkeli kalabalığın dağılmaması üzerine olay yerine gelen Kale Kaymakamı Murat Güneş, megafonla vatandaşları yatıştırmaya çalıştı. Kalabalığı sağduyulu davranmaya çağıran Güneş, 30 Suriyeli ailenin tahliye edildiğini ve ilçede kalan diğer Suriyelilerin de tahliye edileceğini söyledi.

46f8df8ab31300738458dbe0835712d0.jpg

YEREL BASINA YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

İlçede gerginlik devam ederken, Kale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilçe genelinde yayın yasağı getirildiği öğrenildi.

OLAYLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Kale ilçesinde gün boyu süren gerginlik gecenin ilerleyen saatlerinde azaldı. Yetkililerin açıklamaları ve alınan önlemler sonrasında öfkeli kalabalık evlerine dağılmış durumda.

Emniyet her ihtimale karşı güvenlik tedbirlerini sürdürüyor.

6 SURİYELİ TUTUKLANDI

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Geçen salı günü, Kale Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar ve müracaatta, 14 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik 10 kişinin nitelikli cinsel istismar suçunu işledikleri iddia edildi. Bunun üzerine derhal, Kale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Mağdurun cinsel istismara dair raporları aldırıldı. Beyan doğrultusunda şüphelilerden 1'i Türk vatandaşı, 6'sı ise Suriye uyruklu olmak üzere toplam 7 kişi yakalandı. Bu kişiler, Kale Sulh Ceza Hakimliği'nce, sorgularının ardından tutuklandı. Olaya karıştıkları iddia edilen diğer 3 kişinin ise kimliklerinin tespiti ve yakalanmaları için çalışmalar sürüyor. Soruşturma kapsamlı olarak yürütülüyor."

SURİYELİLER TAHLİYE EDİLDİ

Denizli'nin Kale İlçesi'nde 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen biri Türk, 6'sı Suriye uyruklu 7 kişi sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Adliye önünde toplanarak olaya tepki gösteren yaklaşık 500 kişi otomobille adliye önünden geçen Suriye uyruklu iki kişiyi derp etmek istedi. Polis ilçede yaşayan yaklaşık 100 Suriyeliyi ilçe dışına nakletti. 



Kale İlçesi'nde 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen biri Türk, 6'sı Suriye uyruklu 7 kişi savcıya ifade verdikleri sırada kaymakamlık binası etrafında toplanan çok sayıda vatandaş olaya tepki gösterdi. Kalabalığın artması üzerine Denizli ve çevre ilçelerden takviye olarak polis ve jandarma personeli Kale İlçesi'ne sevk edildi. İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir'de ilçeye gelerek incelemelerde bulundu. Kaymakamlık binası çevresinde çok sayıda jandarma ve çevik kuvvet güvelik önlemi aldı. İlçeye iki TOMA, bir zırhlı araç ile çevik kuvvet polisleri de gönderildi. Toplanan vatandaşların binaya yaklaşmasına izin verilmedi.

Öfkeli kalabalığın bulunduğu alandan otomobiliyle geçmek isteyen Suriyeli 2 vatandaş kalabalık tarafından darp edilmek istendi. Ancak, 2 Suriyeli polis tarafından zırhlı araçla kalabalık arasından çıkarıldı. Kalabalık taş ve sopalarla otomobile zarar verdi. Ayrıca ilçede yaşayan 100 Suriye uyruklu kişi ise polis korumasında otobüslerle ilçe dışına nakledildi. 

İlgili Haberler