Derik Kaymakamı Safitürk Şehit Oldu

Derik Kaymakamı Safitürk Şehit Oldu
Mardin Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, uğradığı terör saldırısının ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, dün terör örgütü PKK'nın bombalı saldırısına uğramıştı. 

Safitürk ile birlikte yaralanan 3 memurun ise tedavisinin sürdüğü belirtildi.

BOMBA MASASININ ALTINA YERLEŞTİRİLMİŞ

Saldırı ile ilgili çalışmalarını sürdüren polisin patlayıcıda metal kullanılmadığını ve saldırının plastik patlayıcı ile yapıldığını tespit ettiği ileri sürüldü. Bidonla binaya sokulan patlayıcının Kaymakam Safitürk'ün masasının altına yerleştirildiği ve burada infilak ettirildiği iddia edildi. Polisin patlayıcının içeriden alınan destekle binaya sokulduğu üzerinde durduğu öğrenilirken, kaymakamlık makamının bulunduğu binanın 2'nci katında güvenlik kamerasının olmadığı belirtildi.

Öte yandan, saldırının ardından ilçe genelinde başlatılan geniş kapsamlı operasyon sürüyor. İlçede gözaltı sayısı 38'e yükselirken, şüphelilerden 13'ü İlçe Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 25 şüpheli ise Mardin Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi. 

derik-saldirisi.jpg

 

Şehit Kaymakamın Babasından ilk açıklama 

Şehit kaymakam Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, terörü lanetledi.  Oğluyla gurur duyduğunu dile getiren Safitürk, "Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah'a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Allah, vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin" diye konuştu.  

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da hastaneye gelerek, aileye başsağlığı diledi.    
 

MUHAMMED FATİH SAFİTÜRK KİMDİR?

Mardin'in Derik ilçesinde kaymakamlık konutuna düzenlenen saldırıda Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk yaralandı. Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Muhammed Fatih Safitürk, İçişleri Bakanlığının son kaymakamlar kararnamesiyle Mardin'in Derik Kaymakamlığına atanmıştı. 

Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Muhammed Fatih Safitürk, Bingöl Kiği kaymakamlığını da yapmıştır.

Olay, saat 12.15 sıralarında, Derik ilçesi kaymakamlık lojmanlarında meydana geldi. Edinilen ilk bilgilere göre, PKK'lı teröristler tarafından kaymakamlık konutuna roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından lojmanda bulunan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Yaralıların olduğu bölgeye ambulanslar sevk edildi. Yaralıların arasında İlçe Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün de olduğu öğrenildi.

İlgili Haberler