Ders alındı!

Büyük çekişmeye sahne olan ve son haftaya kadar heyecanı süren lig bitti..Şimdi sıra transferde. Bütün futbolseverler takımlarından gelecek güzel haberleri bekliyor. Ancak bu sezon flaş haberlerin gelmesi oldukça zor gözüküyor..
Son yıllarda özellikle büyük kulüplerde yaşanan yabancı transferi yanlışları, yönetimlere herhalde büyük ders oldu..Görünen o ki, sezon bitiminden sonra hiçbir kulüp işi aceleye getirmiyor. Üstelik yakında başlayacak 2008 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra fiyatların iki kata çıkmasının bilinmesine rağmen..
Gazetelerin her gün yazıdığı haberlerden, henüz kesinleşmiş bir transfer yok.
Özellikle sezonu şampiyonluğu kaçırarak bitiren F.Bahçe'den hiç ses çıkmıyor. Sanki Dereağızı'na ölü toprağı serildi.. Ne iç transfer de, ne gidecekler de, ne de gelecekler de yaprak bile kıpardamıyor. Oysa daha ligin ortasında çözülmeler başlamış, Kezman'ın bu takıma faydalı olamayacğı belli olmuş, Roberta Carlos'un yaşının geçtiği ve sakatlıkalarının uzayacağı ortaya çıkmıştı. Hatta Zico'nun geleceği şampiyonluğun kaçırılmasından sonra hemen hemen belli bile olmuşken..
Şampiyon Galatasaray'da da durum farklı değil. Yönetim, Lincoln, Bouzid, Carussca ve hatta Lincoln transferlerinden sonra yabancı konusunda hiçte istekli değil. Öyle gözüküyor ki Sarı Kırmızılar yerli futbolcularla kazanılan şampiyonluktan sonra yabancı almayacak. Belki bir tek hocaları dışında..
Beşiktaş ise bu konuda gerçekten en çok eleştirelen takım. Son senelerde hem dışardan hem içerden aldığı futbolculardan hiçde istediği gibi yararlanamayan Beşiktaş'da, temasların çokluğuna rağmen kesinleşmiş bir tek futbolcu var; G.Birliği'nden Tuna..Beşiktaş'da da henüz Cisse, Bobo, Higuin  ve Tello'nun durumları netlik kazanmış değil. Siyah Beyazlılar bu futbolcuları gönderecek mi?  Gönderirse kimleri alacak? Ne yazık ki belli değil.
Trabzonspor ise bu konuda oldukca ilginç bir durum sergiliyor. Sezon içinde işe yarayan yabancılarını satan veya takımda tutamayan Bordo Mavililer, yeni sezon için temasa geçtikleri birçok futbolcu da henüz karar vermiş değil..
Yani görünün o ki yeni sezonda yabancı transferleri biraz gecikecek gibi. Hatta belki de yazılanlar gibi flaş transferlerin olması zor.. Galiba yerli futbolcularla kazanılan şampiyonluktan sonra takımlarımız ders almış gibi gözüküyor.

Yazarın Diğer Yazıları