Turhan: İMKB’de yeni dönem başlıyor

Turhan: İMKB’de yeni dönem başlıyor
Turhan: İMKB’de yeni dönem başlıyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve NYSE Euronext’in Avrupa Türev Ürünler Piyasası olan NYSE Liffe, İMKB 30 Endeks

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve NYSE Euronext’in Avrupa Türev Ürünler Piyasası olan NYSE Liffe, İMKB 30 Endeksinde  yer alan pay senetleri ve İMKB 30 endeksine dayalı vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin her iki borsada da işlem göreceğini duyurdular. Yeni sözleşmeler yıl sonundan önce İMKB’de, 2013 yılının ilk çeyreğinde ise NYSE Liffe’in faaliyet gösterdiği ülkelerde işlem görmeye başlayacak. İMKB-30 Endeksi kapsamındaki şirketlerin paylarına dayalı vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri İMKB ve NYSE Liffe emir defterinde işlem görecek. İMKB 30 Endeksindeki pay senetlerinin türev işlemlerinin yanısıra İMKB 30 Endeksi üzerine de türev sözleşmeler her iki borsada  işleme açılacak.
 NYSE Euronext Başkan Yardımcısı Roland Bellegarde konuyla ilgili olarak “İMKB 30 Endeksi içindeki  şirketlerin paylarına ve İMKB-30 endeksine dayalı çıkarılacak olan vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri, NYSE Liffe ile İMKB’nin bir süredir yürüttükleri başarılı görüşmelerin ilk ürünü olup, aynı zamanda, İMKB ile işbirliği yapma ve müşterilerimizin hızla değişen piyasalardaki ihtiyaçlarını karşılama konusundaki kararlılığımızın da bir göstergesidir” dedi.