DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin'den Yeniçağ TV'ye 6'lı masa açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin'den Yeniçağ TV'ye 6'lı masa açıklaması
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamasından ardından “DEVA Partisi 6’lı masayla yollarını ayırıyor mu?” sorusu gündemin birinci maddesi oldu. Yeniçağ TV'de Emre Kulcanay'a konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin “Millet İttifakı dağılmadı, aksine daha da perçinlendi” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

BABACAN: MUTABAKAT SAĞLANAMAZSA DİĞER TERCİHLERE BAKILIR

Haftalık değerlendirme toplantısında açıklamalarını sürdüren Babacan, partisinin seçim kararına şöyle açıklık getirdi:

“Mutabık kaldığımız alanlarda, altılı masaya her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. O masada oturan bütün partilerle, işbirliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda güçlü bir iradeye sahibiz.

Kin ve intikam zehriyle alınan kararların adaletsizlikten başka hiçbir şey getirmediğini tarih boyunca deneyimledik, deneyimliyoruz. Türkiye’yi ‘rövanşların ülkesi’ yapmayacağız.

6''lı masa ile ilgili bugüne kadar verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Ortak çalışma alanları olarak belirlediğimiz alanlarda yoğun bir şekilde katkı vermeye devam edeceğiz. Masadaki siyasi partilerle işbirliği alanlarını geliştirmek konusunda tam bir irademiz var.

Geçen pazar günü yaptığımız toplantının sonunda 6''lı partinin ortak cumhurbaşkanı adayının niteliklerini tarif ettik. Ortak aday çıkartılması seçimlerde başarı saplamak için çok önemli bir yöntem olacaktır. Birinci tercihimiz budur. Mutabakat sağlanamazsa diğer tercihlere bakılır.”

ŞAHİN: 6’LI MASADA İTTİFAK İÇİNDE DEĞİLDİK

Yaşanan son gelişmelerin ardından “DEVA Partisi 6’lı masayla yollarını ayırıyor mu?” sorusu gündemin birinci maddesi oldu. Yeniçağ TV''de Emre Kulcanay''a konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin tartışmalara noktayı koydu.

Şahin, Kulcanay’a yaptığı açıklamada, “Millet İttifakı dağılmadı, aksine daha da perçinlendi. DEVA Partisinin başka bir partinin listesinden seçime girecek gibi görülecek bir parti olmadığını daha önce de ifade etmiştik. DEVA Partisi olarak seçimlere kendi ismimizle giriyoruz. Ama bu ittifak içinde olmayacağımız anlamına gelmiyor. Biz, DEVA Partisi olarak 6’lı masada ittifak içinde değildik, sadece ‘Güçlendirilmiş parlamenter sisteminde ortak cumhurbaşkanı adayına destek olacağımızı’ söylemiştik. Kendi logomuzla seçimlere girme kararımızı tekrar teyit etmiş olduk” dedi.

“6’LI MASA KARARLAŞTIRACAK, BİZ DE DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Şahin, Kulcanay''ın Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi ile yeni bir ittifak kurarak Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü destekleyeceklerine dair iddiayı sorması üzerine, “Asla gündemimizde yok, böyle bir düşüncemiz de yok. Cumhurbaşkanı adayını 6’lı masa kararlaştıracak, biz de destekçisi olacağız DEVA partisi olarak.” dedi.

 

İlgili Haberler