Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez Babacan'ın son hamlesini deşifre etti

Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez Babacan'ın son hamlesini deşifre etti
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın önümüzdeki seçimlere kendi logolarıyla girme kararını aldığını açıklamasından ardından siyasetin kulisleri bir anda hareketlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez'in konuyla ilgili paylaşımı dikkat çekti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

BABACAN: MUTABAKAT SAĞLANAMAZSA DİĞER TERCİHLERE BAKILIR

Haftalık değerlendirme toplantısında açıklamalarını sürdüren Babacan, partisinin seçim kararına şöyle açıklık getirdi:

“Mutabık kaldığımız alanlarda, altılı masaya her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. O masada oturan bütün partilerle, işbirliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda güçlü bir iradeye sahibiz.

Kin ve intikam zehriyle alınan kararların adaletsizlikten başka hiçbir şey getirmediğini tarih boyunca deneyimledik, deneyimliyoruz. Türkiye’yi ‘rövanşların ülkesi’ yapmayacağız.

6''lı masa ile ilgili bugüne kadar verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Ortak çalışma alanları olarak belirlediğimiz alanlarda yoğun bir şekilde katkı vermeye devam edeceğiz. Masadaki siyasi partilerle işbirliği alanlarını geliştirmek konusunda tam bir irademiz var.

Geçen pazar günü yaptığımız toplantının sonunda 6''lı partinin ortak cumhurbaşkanı adayının niteliklerini tarif ettik. Ortak aday çıkartılması seçimlerde başarı saplamak için çok önemli bir yöntem olacaktır. Birinci tercihimiz budur. Mutabakat sağlanamazsa diğer tercihlere bakılır.”

AKP Balıkesir eski Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın eski doktoru Turhan Çömez, resmi sosyal medya hesabından Babacan’ın cümleleri ile ilgili konuştu.

Turhan Çömez''in paylaşımı şu şekilde:

“Rüştünü ispat

Özgüven gösterisi

AKP tabanına zeytin dalı

CHP tabanına mesafe

Gelecek Partisi ve SP için yeni bir çekim alanı

Gül için yeni bir pazarlık gücü

Meclis dışı kalsa bile hükümette olabilme şansı

İyi hesaplanmış, riskli ama doğru bir hamle.”

İlgili Haberler