Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Dillere Destanlar!

Sevgili okuyucum; -durağı uçmak olsun- şairimiz Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun yıllar önceki zamanlarda Adliye binalarına asılan dörtlüğünü, 'devletimizi yönetenlere' sunduktan sonra, konularımıza devam edeceğiz. O görkemli dörtlük şudur:

"Ekmek, su, aş bulmak, gecikebilir

Temele taş bulmak, gecikebilir

Devlete baş bulmak, gecikebilir

Adalet gecikmez, tez verilmeli!"

Şimdi esas konularımıza geçebiliriz... Efendim, üretken yazarlarımızdan sevgili Cazim Gürbüz -kimsenin aklına gelmeyen- öyle bir kitapla karşımıza çıktı ki, inanın size nasıl anlatacağımı bilemiyorum. O kitabın adı Dillere Destanlar! 172 sayfada gönül telimizi titreten tam 31 destan var! Ve bu destanlar sevgili Cazim kardeşimin o güzel üslubuyla dile gelmiş yazılar... Sözgelimi Sultan Galiyev Destanı, Şaman Destanı, Deli Halit Paşa Destanı, Kâtip Çelebi Destanı, Hazarfen Destanı, Malazgirt 1971 Destanı, Şakir Zümre Destanı, Kâğıtçı Destanı ve daha neler, neler! Şunu açıkça yazmalıyım: Özellikle Deli Halit Paşa ve Sultan Galiyev destanını, bu ülkenin tüm evlatlarının okumasını dilerim. Lafını esirgemeyen, yiğit kardeşim Cazim Gürbüz'ü alkışlıyorum. Bu çalışmasından dolayı inanın çok gururlandım. Ulu Tanrı Cazim kardeşime uzun ömürler versin. Efendim, bu görkemli esere Atayurt Yayınevi'nin 0312 354 44 32 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Ve Fetö belası...

Fetullah hainini anlatan kitapları çok önemsiyorum. Çünkü o kitaplar bizleri, türeyecek yeni hainlere karşı donanımlı kılacak. Nitekim Kaynak Yayınları bu konuda adeta öncülük yapıyor. Feto konulu yayımlanan son kitabın adı "Paralel Devletin Modern Tarihi". Yazar Sayın Sinan Baykent çok ilginç örneklerle eserini biçimlendirmiş. Özellikle Hitler'in 'SA' birliklerini kuran Ernst Röhm'ün 1920'lerde Almanya'daki yapılanması Fetö benzerliğini çağrıştırıyor. Söz gelimi Almanya'da 27 Şubat 1933'te Reichstag binasının ateşe verilmesi, aynen bizim -15 Temmuz'daki hainlerce- Meclis binamızın bombalanmasına benziyor. Bu eser, gerçekten görkemli bir çalışma. Kitapta ilginç bilgiler var. 132. sayfada "15-16 Temmuz'un temeli 2006'da atıldı" deniliyor. Yine 183. sayfadaki "Fetö'nün silahlı gücü ışık evlerinden kışlaya" bölümü de çok önemli. Sayın Perinçek'in Fetöcü'lüğün ne kadar sakıncalı ve güdümlü bir proje olduğunu 1999'larda ifade ettiği belirtiliyor. Değerli okuyucum "Paralel Devletin Modern Tarihi" adlı bu kitap evinize girsin! Esere Kaynak Yayınları'nın 0212 252 21 56 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Millî Düşünce...

Başkent'imizdeki Millî Düşünce Merkezi 351. Bilgi Şöleni'ni 23 Kasım 2016'da çok ilginç bir etkinlikle gerçekleştirdi. Adana Kültür Derneği ile 1970'li yılların Adana'sındaki Türkçülerin-Ülkücülerin adeta destanı anlatıldı. Salon tıka-basa doluydu. Ankara dışından gelenler vardı. Söz gelimi değerli Şair Mehmet Ali Kalkan tüm ailesiyle beraber Eskişehir'den kalkıp gelmişti. Konuyu Sayın Mehmet Hayati Özkaya sundu. (İliştiri: Efendim, yeri gelmişken bir gerçeği ifade etmeliyim: Özkaya ailesi o zor yıllarda Türk milliyetçiliğinin öncülerindendi. Bu uğurda kardeşlerini şehit verdiler. Bugün dahi Türk milliyetçiliğini yüceltmenin peşindeler. Nitekim ailenin en büyüğü olan 'Öğretmenlerin babası', Türk eğitim tarihinde unutulmaz projelere imza atan Necdet Özkaya ağabeyimiz, Millî Düşünce Merkezi'nin kurucularından ve yoğun sağlık sorunlarına rağmen, Merkeze sürekli gelenlerdendir.) Efendim biliyorsunuz, Millî Düşünce Merkezi'nin her etkinliğini takip edenlerdenim. Ama bu etkinliğin yoğunluğunu sizlere doğrusu tam olarak anlatamadım. Fakat bir çaremiz var: Konunun sahibi Sayın Mehmet Hayati Özkaya 1970'lerin Adana'sındaki o milliyetçi oluşumu kitaplaştırmış. Kitabın adı: "P.K. 546 İdealist Bir Neslin Hikâyesi". Kitaba Ötüken Yayınları'nın 0212 251 03 50 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları