Doktor tivıtıra sorular!..

Doktor tivıtır diyor ki;

"Malum ve meşum bir sorunun demokratik yollardan çözülmesi çağrısında bulundum."

Soru; Bu yol, villadan mı geçiyor?..

Doktor tivıtır diyor ki;

"Türkiye sıkıntıda sürükleniyor, selin önünü alalım, gerekirse baraj yapalım diyorum."

Soru; Barajın plan ve projesini niye o özel villada yapıyorsunuz?..

Doktor tivıtır diyor ki;

"Devlet düğümlendi, sistem tıkandı, rejim krize gidiyor uyarısında bulunuyorum."

Soru; E!.. Tamam haklısınız da... Sık sık geceleri Gölbaşı'ndaki o özel villaya neden gidiyorsunuz?.. Orası hastane mi? Ameliyathane mi?.. Devlet meselelerinin görüşüleceği yer o özel villa mı?.. Demokratik platformların suyu mu çıktı?..

Doktor tivıtır diyor ki;

"Fiilî dayatma var, bu imhanın finali olabilir."

Soru; O villaya gece görüşmelerine katılma konusunda dayatma mı yoksa diyetini öde baskısı mı var?..

Doktor tivıtır diyor ki;

"Ülkenin nefes darlığı çektiğini, Türk devletinin hukukla yollarını çatallaştırdığını seslendiriyorum, ne gezer sanki duvara konuşuyorum."

Soru; O özel villadaki ağaç ve çiçekler mi nefes darlığımızı açacak?.. Villanın duvarları dile gelirse konuşursa..?

Doktor tivıtır diyor ki;

"Geleceği düşünelim, nesilleri güvenceye alalım, uzlaşıp konuşalım, gerekirse millete gidelim diyorum, burun kıvırıyorlar, sırt dönüyorlar."

Soru; Uzlaşacağınız yerlerin ilk sırasında niye o özel villa var?.. Niye o çok özel kişi var?.. Kendi tabanınızın sesini dinleyip onların vasıtasıyla niye millete gitmeyi hiç düşünmüyorsunuz?.. Size, villadakinin sesi, çilekeş vefakar tabanınızın sesinden daha mı hoş geliyor?.. O villaya giderken siz kime sırtınızı dönmüş oluyorsunuz?..

Doktor tivıtır diyor ki;

"Ağır kazan geç kaynarmış, bizim ne dediğimizi anlamamakta diretenlerin kafalarında bir sorun yoksa, niyetlerinde bir bulanıklık var demektir."

Soru; Vallahi, tam yerinde tıbbi bir teşhis!.. Kazan gerçekten kaynıyor. Ne dediğimizi biz de anlatamadık diretenler yüzünden. O villada kurulan soğutma kazanları bakalım işe yarayacak mı?.. Ateş düştüğü yeri çoktan yaktı da!..

Doktor tivıtır diyor ki;

"Tam bir ittifak, tam bir ittihat, tam bir tesanüt ve tazimle meselelerimizin kilidini açalım."

Soru; O özel villanın kilidini size kim, niye verdi?..

Doktor tivıtır diyor ki;

"Türkiye'nin kuyusunu kazanları kazıyıp atalım. Yiğit düştüğü yerden kalkar. Kahraman kaldığı noktadan yeniden başlar. Türkiye'nin varlığı için kalkalım ve başlayalım."

Cevap ve soru; Sonuna kadar eyvallah. Bu uğurda pilavdan dönenin değil kaşığı kafası kırılsın. Ancaak!.. O çok özel gece yarıları yapılan o özel villa görüşmeleri bir açığa çıksın. Kaldığımız nokta Gölbaşı'ndaki villa mı?.. Tivıtırdan gaz verme operasyonlarını yemiyoruz artık!..

Yardımcı doktor da diyor ki;

"Rejim hasta ve yaralı. Sistem krizde."

Soru; Doktora neden hiç sormuyorsunuz bunun başka bir tedavi yolu yok mu diye?.. Neden hatırlatmıyorsunuz; siz uzman doktor olarak başkanlık sistemine kanser teşhisi koymuştunuz bir zamanlar diye?.. O villada yoksa İngiltere'de yeni keşfedilen bir tedavi türünü mü öğrendiniz diye?..

Yardımcı doktor da diyor ki;

"Millet isterse bu iş biter."

Soru; Var mı doktora söyleme cesaretiniz; önce tabanın bir nabzını tutalım, tansiyonunu ölçelim, koyalım sandığı onların önüne diye?..

Doktor tivıtır diyor ki;

"Kara tahta başına geçip tek tek izah edeceğim."

Cevap; Akıllı tahtayı tercih ediniz!.. Projeyi, Gölbaşı'nda görüştüğünüz o zat, okullarda yaygınlaştırdı. Zaten tebeşir tozuna da alerjimiz var. Aman dikkat edin!.. Bize izah etmeniz için hazırladıkları flaş belleklerdeki programlara virüs bulaştırmamız büyük ihtimal. Sisteminizi çökertiriz. Biz hâlâ orijinal fabrika ayarlarında çalışıyoruz da!..

Not; Doktor tivıtır anlattı; meraklı bir vatandaş olarak ben de sorular sordum. Aman ha!.. Yazdıklarımdan dolayı, kimse gereksiz alınganlıklar göstermesin!..

Yazarın Diğer Yazıları