Duraklama devri

Sezona içeride ve dışarıda süper başlayan, taraftarlarını ortalama her maçta üç gole alıştıran Galatasaray, Eskişehirspor beraberliği ile bu iyi gidişe ara verdi.
UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçını deplasmanda üç golle kazanan sarı-kırmızılılar, grubun vasat ekibi Sturm Graz karşısında maçın favorisiydi. Hollandalı teknik adam, Eskişehirspor maçında oynatmadığı Elano ile Ayhan'ı ilk 11'e almış, uzun bir aradan sonra vazgeçmediği Mustafa Sarp'ı yedek bırakmıştı.
Rijkaard, topa daha çok sahip olup, kalabalık defans yapacağını düşündüğü rakibini, uzun toplarla açmayı düşünmüştü. İlk yarıda bu düşüncesi Sturm Graz tarafından uygulanamadı. Özellikle Elano ve Mehmet Topal ile kullandıkları uzun paslar hep rakipte kaldı. Sarı-Kırmızılılar, orta alanı ve defansı kalabalık tutan rakibini bu yarıda çözemedi. Galatasaray takımın en diri adamı Keita'yi kullanamadı. Cim Bom'da Arda, Elano ve Baros rakibi çözecek son hareketleri bir türlü yapamadı.
Galatasaray ikinci yarıya yediği golün şok etkisini üzerinden atarak başladı. Oyunu rakip alana yıktı. Ali Sami Yen Stadı'ndaki herkes, gelecek gol ve golleri bekliyordu.
Rijkaard ilk hamlesini Ayhan'ın yerine Kewell'ı alarak yaptı. Ve gelen beraberlik golü bütün statı ayağa kaldırdı. Bu golden sonra rakip de kalabalık defanstan vazgeçti. Futbol biraz daha güzelleşti. Ve tribünler Galatasaray'dan gol bekliyordu. Ancak Galatasaray'ın hızını, ilk yarıda Arda'nın nizami golünü vermeyen maçın hakemi durdurdu.

 

Yazarın Diğer Yazıları