e-Devlet’te paranız birikmiş olabilir! Çoğu kişi bilmiyor

e-Devlet’te paranız birikmiş olabilir! Çoğu kişi bilmiyor
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. e-Devlet üzerinden sorgulama yaparak birikmiş paranızı öğrenebilir ve anında çekebilirsiniz.

Birçok vatandaşın bilmediği bu bilgi aslında kademeli olarak işyerlerinde zorunlu kılınan Bireysel Emeklilik Sistemi olarak bilinen BES ile ilgili. Tüm sigortalı çalışanların zorunlu katıldığı Bireysel Emeklilik Sistemi çoğu yurttaş tarafından unutulsa da sistemde para birikmeye devam ediyor.

Bireysel Emeklilik fon paylaşımının saklandığı kuruluşun ismi ise BES TAKASBANK olarak biliniyor. İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş vatandaşların yani BES katılımcılarının parasını bünyesinde bulunduruyor. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden bu parayı sorgulatabiliyor. İsterlerse eğer hesaplarına da aktarabiliyor.

TAKASBANK üzerinden kesilen bütün bireysel emeklilik tutarlarını görebildiğiniz gibi paranızı aynı zamanda çekebilirsiniz de. Bu sistem katılımcıların hesaplarına yatırılan devlet katkısı, fon, adet ve tutar gibi bir çok bilgileri bünyesinde barındırıyor.

BES’in bu konuyla yaptığı açıklama;

“Bireysel Emeklilik Fon Payları Yönetimi Hizmeti; özetle, Bireysel emeklilik sistemi katılımcılarına Takasbank nezdinde alt hesap açılması, bireysel emeklilik fon paylarının oluşturulması, katılımcı alt hesaplarına dağıtımı ve saklanması, devlet katkısı tutar ve fon paylarının katkı payı ödemelerinden ayrı olarak takibi, katılımcıların fon paylarına ilişkin yetkili mercilerden gelen takyidat taleplerinin işlenmesi ve katılımcılara Takasbank sicil numarası tahsis edilmesi işlemleridir.”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.