Efsane değil, sadece gerçekler

Efsane değil, sadece gerçekler
Gazeteci yazar Vedat Yenerer, yeni kitabı, “PKK içindeki Gizli Ermeni Örgütlenmesi / Maşalar ve Piyonlar”da çok yazılıp söylenen iddiaları elle tutulur biçimde okura sunuyor.

Kürt görünümlü bölücülüğün tavan yaptığı son 10 yılda PKK ve bölücü Ermeniler arasındaki ilişkilerin ne kadar derin olduğunun ve bunların Sevr dayatmacıları tarafından beslenip yönlendirildiğinin net biçimde ortaya çıktığını belirten Yenerer, “Umarım, kitabı okuyan Kürt kardeşlerimiz kendilerine oynanan oyunun farkına varırlar” temennisinde bulunuyor.

PKK içindeki Ermeniler konusunun bir efsane olarak hep söylenegeldiğine işaret eden Prof. Dr. Ümit Özdağ da Vedat Yener’in kitabı hakkında şu değerlendirmeyi yapıyor: “Bunun bir efsane değil çok önemli bir gerçek olduğunu araştırmacı gazeteci Vedat Yenerer bu çalışmasında delilleri ile ortaya koyuyor. Vedat Yenerer’in kitabı bu konudaki ilk kitap. Yenerer, yüzlerce kaynağa dağılan bilgileri, imaları, dolaylı ve dolaysız kanıtları bal yapan bir arı gibi büyük bir titizlikle toplayarak bir araya getirmiş. Yenerer’in bu çalışması ile PKK içindeki gizli Ermeni örgütlenmesi olanca açıklığı ile ortaya çıkıyor. Tabii ki Vedat Yenerer’in ortaya koyduğu kanıtlara itiraz edemeyecek olanlar, ya kitabı görmezlikten gelecekler ya da küçümsemeye çalışacaklar. Ancak ne yaparlar ise yapsınlar Vedat Yenerer’in bu çalışmasının önemi ortadan kalkmayacak. Umarım bu kitabı PKK’ya değişik nedenlerle sempati duyanlar da okur. O kadar çok öğrenecekleri ve ders alacakları şey var ki bu kitapta..”

 

Bilgi Yayınevi Tel: (0312) 217 63 40