El freni hakem...

Öğlen saatlerinde Fenerbahçe’nin zor da olsa tek golle aldığı üç puandan sonra, akşamki maçın sonucu biraz daha önem kazanmıştı. Bunu bilen her iki takımda sahaya mutlak galibiyet için çıkmıştı. Zira yaptıkları karşılıklı ataklarla bunu hemen ortaya koydular. Ancak her iki ekipte güzel futbollarını ne yazık ki gol ile süslüyemedi.
Son iki galibiyetinden sonra takımı bozmayan Rijkard, yine ayni onbir ile sahaya çıktı. 4-3-3 düzeninde özellikle kanatlardan Santos ve Keita ile rakibe yüklenen sarı kırmızılılar, ileride Baros ile gol ararken, zaman zaman da Arda’nın da katılmasıyla bu bölgeyi 4’lüye çevirdi. Ancak Galatasaray ilk yarıda bulduğu posizyonları gole çeviremedi. En yakın rakibi Fenerbahçe’nin tek gollü galibiyetinin sonrasında Bursaspor’un hocası Ertuğrul Sağlam, orta alanı kalabalık tutup, ileride tek Sercan ile gol aramayı planlarken, herhalde galibiyet olmazsa en azından beraberlik olsun istemişti.
Rijkard ikinci yarıda  iki değişiklik yaparken, Elano’nun yerini daha mücadeleci Mustafa Sarp’la orta alanı güçlendirmeyi, girdiği gol posizyonlarırdan bir türlü yararlanamayan Santos’un yerine de Jo’yu alarak gol yolunlarında şansını biraz daha yükseltmeyi düşünmüştü.
Dün gece Ali Sami Yen’de güzel futbola, yine hakem Gezer izin vermedi. Galatasaray’ın ilk yarıda Fenerbahçe ile oynadığı olaylı maçı atılan maddelere ve maç öncesi yaşanan kavgalara rağmen oynatan ve maçtan sonra eleştirilen olay hakem  Bünyamin Gezer, bu güzel maçta yine futbolun önüne geçti. Gezer, Neill’e ard arda gösterdiği çift sarı kartın ilkini çok kolay çıkarırken, daha sonra Zapatocyn’e gösterdiği kırmızı ile kendini affettirmek ister gibiydi..Bu kartlar güzel futbol için adeta el freni oldu..
Dün gece Ali Sami Yende gerçekten güzel bir mücadele, ancak çirkin bir hakem vardı. Zira, Bünyamin Gezer ligin bitimine üç hafta kala verdiği kolay kartları, neden diğer maçlarda,  özellikle Fenerbahçe maçlarında neden gösteremediğini açıklamak zorundaydı..

Yazarın Diğer Yazıları