Emekli bayram ikramiyesinde gizli plan sızdırıldı ‘İki formül ortaya çıktı’

Emekli bayram ikramiyesinde gizli plan sızdırıldı ‘İki formül ortaya çıktı’
Zam oranları belli olan emeklilerle ilgili gizli plan ortaya çıktı. Bayram ikramiyelerindeki en güçlü 2 formül belli oldu.

Yüksek enflasyon nedeniyle gelen zamlar karşısında aldığı maaşla bir türlü düze çıkamayan emekliler, zam oranlarının belli olmasının ardından umutlarını bayram ikramiyelerine çevirdi.

6 aylık enflasyon farkının ortaya çıkmasıyla birlikte memur ve memur emeklisi yüzde 49,25 zam alırken, SSK ve Bağkurluların zam oranı yüzde 37,57’de kalmıştı. Bu orana yüzde 5 ek zam yapılarak yüzde 42,6’ya yükseltilmesi emekliyi memnun etmediği gibi tepkilere neden olmuştu.

n7oqam7loec9dofu8yncpa.webp

Son olarak hükümet tepkilerin ardından zam oranını yüzde 49,25’e çıkararak zam oranlarını eşitledi.

Sancılı zam sürecinin ardından hayat pahalılığı nedeniyle yeni maaşlar ceplere girmeden erimeye başladı. Emekliler geçim derdi yaşamaya devam ederken milyonlar gözünü ikramiyelere çevirdi.

2 FORMÜL ANKARA'NIN GÜNDEMİNDE

Sabah Gazetesi’nden Faruk Erdem’in haberine göre, hükümet emekli ikramiyesi ile ilgili çalışmalara başladı. Bayram ikramiyeleri ile ilgili değişik formüller ön plana çıkıyor.

Ön plana çıkan formüllerden ilkinde ikramiyelerle ilgili TBMM'ye yasa teklifi verilecek ve emekliler 2024 yılında ikramiyelerini zamlı olarak alacaklar şeklinde ifade ediliyor.

Bu formüle göre emeklilerin maaşlarında yapılan yüzde 49,25 oranında ikramiyeye zam yapılması bekleniyor.

headline.jpg

Bu şekilde bir zam geldiği takdirde 2 bin liralık ikramiye 3 bin liraya çıkacak. Öte yandan emekliler her iki bayramda 6 bin lira ikramiye alabilecek.

10 BİN TL İKRAMİYE VERİLECEK

Öte yandan ön plana çıkan diğer formül ise Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla verilen 5 bin lira rakamına göre ikramiyenin belirlenmesi olacak.

Buna göre de ikramiyelerin 5 bin liraya çıkartılması ve iki bayramda emeklilere 10 bin lira ödenmesi gündemde olacak.

Gelen bilgilere göre Ankara’da bu iki formül konuşulurken 5 bin lira ikramiye formülü üzerinde çalışmaların yoğunlaştığı belirtiliyor.

65b87eca721699be74ea7c7d.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.