Emekli maaşında kök maaş krizi patlak verdi 'Cem Küçük emekliye kara haberi verdi!

Emekli maaşında kök maaş krizi patlak verdi 'Cem Küçük emekliye kara haberi verdi!
Emekli maaşında kök maaş krizi patlak verdi. Asgari ücreti bilen Gazeteci Cem Küçük canlı yayında emekliye kara haberi verdi.

Asgari ücretİN 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından gözler emekli ve memur maaşlarına yapılan zam oranına çevrildi. TÜİK'in 3 Ocak'ta açıkladığı enflasyon ile birlikte memur ve memur emeklilerinin maaşlarına neredeyse yüzde 50'lik bir zam yapılacağını gösterdi.

0x0-son-dakika-maaslara-zam-yasasi-meclise-geliyor-emeklinin-memurun-gozu-3-temmuzda-1687837721695.jpg

Ancak SSK ve Bağ-Kur emeklileri için bu oran yüzde 37,5'te kaldı. Zam oranlarının açıklanmasının ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranının da yüzde 50'ye yaklaştırılacağı iddia ediliyor. Şimdi gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya çevrildi. Gazeteci Cem Küçük, artan enflasyon rakamlarına dikkat çekerek en düşük emekli maaşı için bir rakam verdi.

KÖK MAAŞ KRİZİ HALA ÇÖZÜLEMEDİ

0x0-emeklilerin-zam-hesabi-1536524922753.jpg

Cem Küçük programında şunları belirtti: "Memur emeklilerine neredeyse yüzde 50'lik bir zam yapıldı. Memurlar ve asgari ücrete de benzer bir zam yapıldı, ancak SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 37,5'te kaldı. Özellikle kök maaş sorunu hala çözülmedi. Şunu net bir şekilde ifade etmek gerekirse, en düşük maaş alanların durumu için kök maaşın düzeltilerek en az 11 bin 500 ila 12 bin TL seviyelerine getirilmesi gerekiyor."

CANLI YAYINDA RAKAM VERDİ

Küçük, "Diğer SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının da yüzde 50'ye yakın artırılması gerekiyor ki adil bir düzen sağlansın. Biz sürekli vurguluyoruz; seçimlerden önce veya sonra, adalet olmalı.

Adalet açısından da bu düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Son bir yılda özellikle en düşük maaş alan emekliler bir kez zam aldı. Ancak son bir yılda enflasyon yüzde 70'e ulaştı, gıda fiyatlarına baktığımızda ise 80-90 arasında... Eğer devleti ve TÜİK'i baz alırsak bile enflasyon oranı yüzde 75 civarında." açıklamalarında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.