Emekli maaşlarında zam oyunu ortaya çıktı ‘SGK Uzmanı Ali Tezel ‘o yasayı’ işaret ederek anlattı’

Emekli maaşlarında zam oyunu ortaya çıktı ‘SGK Uzmanı Ali Tezel ‘o yasayı’ işaret ederek anlattı’
SGK Uzmanı Ali Tezel, canlı yayında tek tek anlatarak o yasanın her şeyi değiştirdiğini açıkladı.

SGK Uzmanı Ali Tezel canlı yayında o yasayı hatırlatarak SGK'ta derin yaranın ilk oluşumunu açıkladı. Tezel'in söylemleri 'emekli maaşlarının düşük olmasının sebebi o yasa mı oldu?' şeklinde yorumlar yapıldı.

Milyonlarca emeklinin maaşına yeni düzenleme ile yüzde 49,25 zam gerçekleştirildi. Ancak yapılan düzenlemeden 6 bin 700 ve altında emekli olanlar etkilenmedi. En düşük emekli aylıklarının da 15 bin TL açlık sınırının altında kalması tepkilerin odağı oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, tepkilerin ardından emeklinin bayram ikramiyesine bir artış yapılacağını açıklamıştı. Hemen ardından ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapıldığını açıklamıştı. Bu şekilde bayram ikramiyeleri 2 bin TL seviyesinden 3 bin TL’ye çıktı.

MAAŞLAR NEDEN DÜŞÜK OLDU?

Ancak pek çok emekli ne bayram ikramiyesinden ne de maaşlardan memnun oldu. Peki emeklilerin açlık sınırında maaş almasının sebebi ne olabilir? SGK Uzmanı Ali Tezel canlı yayında o yasayı hatırlatarak SSK’da büyük bir açığa sebep olduğunu hatırlattı.

aa-qzgn-cover-3-25.webp

TEZEL: SSK’NIN GELİRİ GİDERİNE YETEMİYOR

Tezel, 48 yaşında emekli olmanın yanlış olduğunu belirterek idealinin 60 yaş olduğunu söyledi. Tezel, "Bu sistem EYT’nin çıkması ile bozuldu. 1991 yılında Süleyman Demirel tarafından bu bozuldu. Süleyman Demirel’in tek vaadi seçimi getirdi. O da kadınlarda 38, erkeklerde 43 yaşında emekli olacak demesiydi. Hakikaten de o seçimde yüzde 21,75 oy aldı. İlk o yıl Sosyal Sigortalar Kurumu ilk açığını verdi. Çünkü birdenbire 4 milyon emekli varken 2 milyon daha eklendi. O yasayla emekli sayısı 6 milyona ulaşınca SSK'nın geliri giderine yetmedi” dedi.

Burada 48 yaşında emekli olmak isteyen vatandaşların da suçu olmadığını hatırlayan Tezel, “İyi Maaşlar, halkın refah seviyesi yüksek tutulabilse, vatandaş da bu kadar erken emekli olmak istemeyecek. Halk da haklı burada, iş iktidara düşüyor” dedi.

258241-1657264741.jpg

15 MİLYON EMEKLİ YÜKÜ VAR

Emekli sayısı yeni EYT yasası ile 5 milyon eklenerek 15 milyon 751 bin civarına ulaştı. Tabii emekli sayısının artması ile beraber en düşük emekli maaşının 10 bin TL olarak açıklanması ise milyarlarca bütçeyi ortaya çıkarıyor. Bu bütçenin artması da hükümeti bir o kadar zor duruma düşürmesi bekleniyor. Akıllara ise ‘emekli ücretinin artmamasını EYT'nin SGK üzerinden açtığı derin yaramı sebep oldu?’ sorusunu gündeme getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.