Erbakan’dan Bahçeli’ye destek ‘Meclis’e ‘Filistin tezkeresi’ gelirse destekleriz’

Erbakan’dan Bahçeli’ye destek ‘Meclis’e ‘Filistin tezkeresi’ gelirse destekleriz’
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kayseri’de yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Mehmetçik’in Filistin’e gönderilmesi önerisini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Erbakan, Gazze’deki katliama karşı yaptırım uygulanması gerektiğini vurguladı.

‘Meclis’e Filistin tezkeresi gelirse destekleriz’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, sosyal medyadan yaptığı Gazze açıklaması sonrası Mehmetçik’in ’barış gücü’ olarak Filistin’e gönderilmesi konusunun Meclis’e gelmesi halinde destekleyeceklerini söyleyen Erbakan, Bahçeli ile telefonda görüştüklerini, Filistin’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini söyledi:

“54. Hükümet döneminde Erbakan Hocamızın başbakan olduğu dönemde Meclis’in çıkarttığı tezkere ile Filistin’in El Halil kentine Mehmetçik ‘Barış gücü’ olarak gönderilmiş ve hiçbir Filistinlinin burnu bile kanamamıştı. Yine bu konu Meclis’te gündeme gelebilir ve böyle bir adım atılabilir. Tarihten gelen misyonumuz dolayısı ile Filistin halkının gözü Türkiye’dedir. Oraya sahip çıkılması için, daha etkin fiili adımlar atılması için bizden beklenti içindeler. Meclis’e bu konu gelirse biz de destekleriz.”

“İsrail’in Hedefi Türkiye”

Erbakan, Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. Erbakan, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamın sadece Filistin’i değil, bütün Ortadoğu’yu ve Türkiye’yi hedef aldığını belirtti. Erbakan, İslam ülkelerinin sadece kınamakla yetinmemesi gerektiğini, doğal gaz, petrol ve stratejik maddelerin satışına sınırlama getirmesi gerektiğini söyledi. Erbakan, ayrıca Amerikan ve İsrail mallarının boykot edilmesi, Amerikan ve İsrail firmalarının kontratlarının iptal edilmesi, İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması gerektiğini ifade etti.

“Yerel Seçimlerde Kendi Adayımızla Gireceğiz”

Erbakan, Kapalıçarşı esnafını ziyaret ettikten sonra Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ne gitti. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erbakan, yerel seçimlerde beka sorunu olmadığı için kendi listeleri ile seçime gireceklerini söyledi. Erbakan, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde devletin geleceği için ittifak yaptıklarını ancak belediye seçimlerinde böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

“Meclis’e Filistin Tezkeresi Gelirse Destekleriz”

Erbakan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sosyal medyadan yaptığı Gazze çağrısına da değindi. Erbakan, Bahçeli ile telefonda görüştüklerini ve Filistin’e desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini aktardı. Erbakan, Meclis’e Filistin’e barış gücü gönderilmesi konusunda bir tezkere gelmesi halinde destekleyeceklerini belirtti. Erbakan, 54. Hükümet döneminde Erbakan Hocamızın başbakanlığı sırasında Filistin’in El Halil kentine Mehmetçik’in barış gücü olarak gönderildiğini hatırlattı.

İlgili Haberler