Memleket Partisi’nden Davutoğlu’na: Gazze’ye savaşa gitmek istiyorsa uçak biletini alırız

Memleket Partisi’nden Davutoğlu’na: Gazze’ye savaşa gitmek istiyorsa uçak biletini alırız
"Gazze'ye müdahale" çağrısına destek veren Ahmet Davutoğlu'na yönelik Memleket Partisi gündem olacak bir paylaşım yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 24 saat süre verip "Gazze'ye müdahale" çağrısı yapması gündem oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Bahçeli'ye destek vermesinin ardından da tartışmalar alevlendi.

Son olarak Muharrem İnce'nin partisi Memleket Partisi, sosyal medyadan Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi.

“SAVAŞMAK İSTİYORSA UÇAK BİLETİNİ ALIRIZ”

Partinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hiç kimse kişisel siyasi ikbali uğruna Mehmetçiğimizin Gazze’ye gitmesini isteyemez! Sn Davutoğlu Gazze’de savaşmak istiyorsa, kendisi için Gazze’ye uçak bileti masrafını, Memleket Partisi olarak karşılamaya hazırız. Bize düşen, tarafları barışa ikna etmek için ‘diplomatik girişimlere devam etmek’ olmalıdır."

ddd.jpg

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

İsrail'in Filistin'in Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına tepki gösteren Bahçeli, "Eğer 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Gazze’yi yüzü gülen çocukların şehri, kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayacağı bir İslam beldesi yapmaya hazırdır, muktedirdir" demişti.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Günlerdir algı yönetimi ve provokatif çıkışlar ile Gazze’de yaşanan katliamı perdelemeye çalışanlara rağmen, bu insanlık suçuna dur demek adına atılan her adımı ve yapılan her çağrıyı desteklediğimiz gibi; sayın Devlet Bahçeli’nin Gazze ve Filistinli kardeşlerimiz için dile getirdiği ifadeleri de takdirle karşılıyor, destekliyorum."

da.webp

0x0-chpli-baris-yarkadas-ahmet-davutogluna-zehir-zemberek-sozler-sacmalik-ne-dediginin-farkinda-mi-1673511431323.jpg

muharrem-ince-yeni-yol-haritasini-acikladi-bin-gunde-memleket-hareketi-ddae2caf.jpg

İlgili Haberler