Erdoğan, Cuma günü 8 bakanı görevden alacak!

Erdoğan, Cuma günü 8 bakanı görevden alacak!
Gazeteci Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'nda 7-8 ismi değiştireceğini, listenin cuma günü açıklanabileceğini ileri sürüldü.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'nda 7-8 ismi değiştireceğini, listenin cuma günü açıklanabileceğini ileri sürüldü. 
 

Selvi, yazısının ilgili bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"HAYIRLI CUMA" BEKLENTİSİ HAKİM

"Kabine değişikliğinin bu hafta içinde gerçekleşmesi bekleniyor. AK Parti'de Bakanlar Kurulu değişiklikleri genellikle cuma gününe denk geldiği için, kabine değişikliği için, ‘Hayırlı Cuma' beklentisi hâkim. 'Cuma olursa sürpriz olmaz ama haftaya da kalabilir' denildi. Bu arada kulislerde Başbakan Binali Yıldırım'ın kabine değişikliğini zorunlu gördüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise acele etmeme yanlısı olduğu konuşuluyor. Erdoğan bir süre önce, 'Her alanda da hükümetimizin başarısı, bu başarıyı değerlendirme Sayın Başbakan'ın tasarrufunda her alan olabilir' demişti. Bu sözler Cumhurbaşkanı'nın aceleci davranmayacağını gösteriyor. Ama kabine değişikliğinde ok yaydan çıktı."

'İLK KEZ BAKAN OLACAK YENİ İSİMLER VAR'

"Artık kulislerde gidecek isimler, bakan olacaklar, hatta kimin hangi bakanlığa geleceği konuşulmaya başlandı. Başbakan'ın 4-5 isimlik bir değişikliği gerçekleştirmekten yana olduğu, Cumhurbaşkanı'nın ise ekonomi yönetimi, dış politika, kabine içinde yer değişikliği ve yeni isimlerin kabineye girmesi gibi denklemleri birlikte değerlendirdiği söyleniyor. İlk kez bakan olacak yeni isimler var. Bugün MYK'ya girecek isimler kabine konusunda da bir fikir verecek. Eğer Cumhurbaşkanı geniş kapsamlı bir değişikliğe giderse 7-8 ismin değişeceği söyleniyor. Erdoğan, kabine değişikliğine isteksiz ama artık bu değişikliğin yapılmasının zamanının geldiğine kanaat getirirse o zaman sınırlı bir değişiklikle yetinebilir."

İlgili Haberler