Erdoğan, Gökçek de dahil altı başkanın istifasını istedi iddiası

Erdoğan, Gökçek de dahil altı başkanın istifasını istedi iddiası
AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de dahil altı belediye başkanının istifasını istediği iddia edildi.

AKP içerisindeki 'metal yorgunluğu' istifalarıyla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Kanal D Ana Haber'de, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir belediye başkanlarının istifasını istediği öne sürüldü.

Erdoğan'ın istifasını istediği isimler arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de bulunması dikkat çekerken; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Şahan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver de istifası istenen isimler arasında kendilerine yer buldu.

ERDOĞAN BİZZAT İSTEMİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altı belediye başkanına Şubat ayına kadar süre verdiği öne sürülürken, AKP liderinin bu isimlerden bizzat istifa istediği iddia edildi.

BOZDAĞ YALANLAMADI

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da iddiaları yalanlamadı. Bozdağ, bir gazetecinin istifalarla ilgili kendisine yönelttiği soruya "Ben hükümet sözcüsüyüm. O konuyu AKP sözcüsü arkadaşa sorarsınız" sözleriyle cevap verdi.

İlgili Haberler