Financial Times'tan Erdoğan yorumu: Putin’in öfkesini üzerine çekmek istemiyor

Financial Times'tan Erdoğan yorumu: Putin’in öfkesini üzerine çekmek istemiyor
Financial Times, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta Ankara'nın söyleminin değişmesi ve yaşananları “Putin’in öfkesini üzerine çekmek istemediği” şeklide yorumladı.

İngiliz Financial Times gazetesi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sadece Ukrayna ve Rusya değil hiçbir savaş gemisinin Boğazlardan geçmemesini istemesini “Türkiye, Rusya ile Ukrayna’da şiddetin artmasıyla birlikte Batı arasında bir denge gösterisi yapıyor” şekilde yorumladı.

“PUTİN’İN ÖFKESİNİ ÜZERİNE ÇEKMEK İSTEMİYOR”

Rusya ile ticari bağlara dikkat çekilen analizde “Fakat bu tarafsız karar Rusya ile yakın bir enerji, ticaret ve savunma bağı olan Türkiye’nin Vladimir Putin’in öfkesini üzerine çekmek istemediğini arzuladığını gösteriyor” yorumuna yer verdi.

Gazete, Ankara’nın aldığı karar kapsamında bazı Rus savaş gemilerinin kayıtlı bulundukları üsler Rusya’da olduğu için Boğazlardan geçerek Karadeniz’e ulaşabileceğine de dikkat çekti.

Makalede Türkiye’nin 2. Dünya Savaşı’ndan beri Boğazları kapatmadığı hatırlatıldı.

Ankara daha önce Ukrayna ve Rusya’ya ait savaş gemilerinin boğazları kullanamayacağını söylemiş, dün yapılan açıklamada ise geçişin bütün ülkelerin savaş gemilerine uygulanacağı bildirilmişti.

İlgili Haberler