Sizdeki Rus sevgisi Türklere olan nefrettendir. İbrahim Nebioğlu Rus severleri kapak yaptı. Rus hayranları şaşkın, sivilleri öldürüyor Ruslar

Sizdeki Rus sevgisi Türklere olan nefrettendir. İbrahim Nebioğlu Rus severleri kapak yaptı.  Rus hayranları şaşkın, sivilleri öldürüyor Ruslar
Rusya Ukrayna’da sivilleri öldürmeye devam ederken Rus işgaline destek verenlere İbrahim Nebioğlu tepki gösterdi.

Azerbaycan İstanbul eski Başkonsolosu İbrahim Nebioğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Rus işgaline destek verenlere tepki gösterdi. Nebioğlu paylaşımında, “Sizdeki Rus sevgisi Türklere olan nefrettendir” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in talimatıyla Rus Ordusu’nun Ukrayna’ya girmesiyle başlayan savaşta Putin sivillerin zarar görmeyeceği yönündeki sözünü tutmadı. Savaşın 6. gününde Rusya yine sivilleri vurmaya devam etti.

Savaşın 3.gününde Kiev’de sivillerin yaşadığı binaları vuran Rusya, Harkov’da da belediye binasını hedef aldı.

Putin’in ordusunda Rus askerlerden daha çok Tataristan, Çeçenistan, Dağıstan, Yakutistan, Hakasya gibi özerk bölgelerden askerler bulunurken orduya dağıtılan kumanyaların son kullanma tarihleri ise 2015 yılını gösteriyor.

Diğer taraftan Rus Ordusu sivilleri vurmaya devam ederken Türkiye’de bazı kesimler Rusya’nın işgalci tutumunu destekliyor. Putin’i ve Rusya’yı hala Sosyalist sanan Grup Yorum, Rusya’nın başkenti Moskova’da verdikleri konserle Rus işgaline destek çıktı.

Diğer taraftan gerek televizyon ekranlarında gerekse sosyal medyada birçok isim Rus işgaline destek veren açıklamalarda bulundu.

İlgili Haberler