Erdoğan’ın EYT açıklamalarına İYİ Parti’den tepki

Erdoğan’ın EYT açıklamalarına İYİ Parti’den tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT ile ilgili yaptığı açıklamalara İYİ Parti’den tepki geldi. İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun “Saray’ın giderleri artarken, emeklinin hakkını kesmek kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

ERDOĞAN’IN EYT AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında “Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yok” sözlerine tepki gösteren Ergun, “Sayın Erdoğan’ın bilmesi gereken şu; verilen kanun tekliflerinde bakıldığında hiçbirinde 38 yaşında emekliliği ön görmüyor. Böyle bir şey yok. Bu Erdoğan’ın kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir söylemidir. Bunu nereden çıkardı Sayın Erdoğan bilmiyorum. Daha önceden erken yaşta emeklilik gibi bir durum vardı. Zaten bu durumdan sonra emeklilik yaşı yükseltildi. Ama şimdi de mezarda emekliliğe döndü iş. Biz bunun makul bir yaş olması gerektiği düşüncesindeyiz. Devlet verdiği sözü tutmalı. Bu insanlar sigortalı olduğunda emekli olacakları yıl ve gün belliydi. Şimdi bunu da makul bir yaşa çekelim diyoruz” şeklinde konuştu.

“MADEM ÖYLE TASARRUF SARAY’DAN BAŞLASIN!”

Ergun, tasarruf tartışmalarının gündemden düşmediği bu günlerde konuyla ilgili kanun teklifinin reddini tasarrufa bağlamasıyla ilgili olarak, “Emekli olacak insanların maaşını keserek mi veya emekli etmeyerek mi tasarruf edeceğiz? Bu insanlar yaşları geçtiği için iş bulamıyorlar. Emekli de olamıyorlar. Sosyal devlet gereği bu soruna bir çözüm bulunması gerekiyor. İşsiz bu insanlar şu anda. Tasarruf edilecek o kadar çok şey var ki. Tasarruf edecekse geçen hafta atadığı danışmanlarının maaşlarından kısarak tasarruf etsin. Uçakları almasın. Sarayları yaptırmasın” dedi.

AKP, MHP, HDP OYLARIYLA REDDEDİLMİŞTİ

Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında verilen kanun teklifinin TBMM İçişleri Komisyonu’nda AKP, MHP ve HDP’nin oylarıyla reddedilmesine İYİ Parti’den tepki geldi. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, “Bu kadar önemli bir konunun zaten farklı bir kanun teklifinin içine sıkıştırılması baştan yanlış. EYT başlı başına düzeltilmesi gereken bir konudur. Bu yapılmadığı gibi farklı bir kanunun içine sıkıştırılarak reddedilmesi, ilgili partilerin yeni mağdurlar oluşturmasına yol açıyor” İfadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak İYİ Parti adına kanun teklifi verdiğini söyleyen Ergun, “EYT konusunda bütün partiler birleşip iş birliği yapabilir” dedi.

İlgili Haberler