Cumhurbaşkanı Erdoğan 46 yaşında emekli olmuş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 46 yaşında emekli olmuş!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sözlerine tepki gösteren CHP'li Tekin, "Erdoğan 46 yaşında emekli oldu. Emeklilikte yaşa takılanlar, primlerini ödemiş, yasa nedeniyle emekli olamamış mağdurlardır" dedi.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak "Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emekli olma gibi bir uygulama yok" sözlerine CHP'li Gürsel Tekin'den tepki geldi. 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Erdoğan 46 yaşında emekli oldu. Emeklilikte yaşa takılanlar, primlerini ödemiş, yasa nedeniyle emekli olamamış mağdurlardır" ifadelerini kullandı. 

Tekin, Erdoğan'ın 1974 yılında Çoşkun Et firmasında çalışarak sigortalı yaşama başladığını, 2000 yılında ise Emniyet Gıda üzerinden emekli olduğunu açıkladı ve şunları söyledi:

“Kendisi de 46 yaşında emekli oldu. 1974 yılında Coşkun Et firmasında çalışarak sigortalı yaşama başladı. 2000 yılında 46 yaşında emekli oldu. 2006 yılında Başbakanken bu sefer tekrar milletvekili emekliliğine başvurdu. Çift dikiş ücret aldı.”


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili TBMM'ye verilen kanun teklifi AKP,MHP ve HDP'nin oy birliği ile reddedilmişti.

Hemen ardından partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın hiç bir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 48 yaşında emekli olan bir kişi dahi yaklaşık 30 yıl sistemde kalacaktır. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz. Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Biz ekonomide bir ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkımız var mı? Ben bunu milletimize soruyorum. Ekonomik savaşın verildiği dönemde, bir tarafta fırsatçılar türedi, diğer taraftan da bunlar türedi. Böyle bir şey olamaz, buna adalet, hak denmez. Ayrıca tüm emeklilerimize Ramazan ve kurban Bayramlarında ikramiye veriyoruz. Ülkemizin imkanları arttıkça emeklilerimizin de durumunu iyileştireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler