Erkekler de depresyona girer (2)

Depresyon her iki cinsiyet için de koroner kalp hastalıklarıyla ilişkilendirilse de araştırmalar, depresyona giren erkeklerin kalp hastalıklarına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu gösteriyor. Sadece kalp krizi değil pek çok hastalık da depresyondan etkilenmektedir. Mide rahatsızlıklarının, reflünün temelinde stres olduğunu bilmekteyiz.
Erkeklerin ekonomik krizden daha fazla etkilendiklerini biliyoruz. Bazıları işlerini kaybederler. Bazıları iş yerlerini yitirirler. Hacizler, eve gelen borçlular onları mutsuz eder. Bazıları da her an işlerini kaybedecekleri korkusuyla yaşamlarını korku içinde yaşadıkları için depresyon, erkeklerde daha acıtıcı olur.

Utanmayın, tedaviye başlayın

Eşin çalışmaya başlaması, bazen beyinden daha fazla ücret alıyor olması erkeği depresyona sokar. Çocuklarına yeteri kadar harçlık veremeyen bir baba depresyona girer. Aile ve evlilik terapilerinde kadınların terapiye gitme tekliflerine çoğunlukla erkekler katılmazlar. Depresyonda terapi sonuçları yüz güldürücüdür. Güncel terapiler hızlı iyileşmeyi sağlar. Bu durum erkeğin tedaviden istediğine uygundur. Eğer utanmadan tedaviye bir adım atarlarsa, çekinmeden hem onlar hem de aileleri savaşı kazanacaklardır.

Yazarın Diğer Yazıları