"Er"lik kriteri

Öyle anlaşılıyor ki, iktidarın 24 Haziran'a dönük biricik stratejisi "Kemal Kılıçdaroğlu'nu gaza getirmek" olacak.

Bu niyetle yüklendikçe yükleniyorlar; tahrik etmeye, damarına basıp bir anlık öfkeyle, siyasi hayatının Türkiye'nin rejimine mal olacak hatasını yaptırmaya, Cumhurbaşkanlığına aday olmasını sağlamaya çalışıyorlar.

"Kılıçdaroğlu, eğer diyorsa ki 'Ben de er oğlu erim, o zaman kispetini giyip, 'Ben adayım' diye çıkması lazım" diyorlar.

"CHP'nin Genel Başkanı eğer cumhurbaşkanlığına aday olmazsa bu şu demektir, 'Biz CHP olarak Türkiye'nin iktidarına talip değiliz. Türkiye'yi yönetmeye talip değiliz. Bizim içimizde Türkiye'yi yönetmeye ehil bir kadro, kişi yoktur. Bizim Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu da Türkiye'yi yönetmeye, Türkiye'nin cumhurbaşkanı olarak seçilmeye ehil birisi değildir" diyorlar.

"Benim derdim CHP Genel Başkanlığı değil, benim derdim Türkiye diyorsa o zaman çıkacak cumhurbaşkanlığına aday olacak" diyorlar.

"Genel Başkanları cumhurbaşkanı adayı değil. 'Ben iktidar olacağım' diyebilecek mi? Vatandaş iktidara talip olmayana niye oy versin?" diyorlar.

Ama nedense hiç;

"Bahçeli, eğer diyorsa ki 'Ben de er oğlu erim, o zaman kispetini giyip, 'Ben adayım' diye çıkması lazım" demiyorlar.

"MHP'nin Genel Başkanı eğer cumhurbaşkanlığına aday olmazsa bu şu demektir, 'Biz MHP olarak Türkiye'nin iktidarına talip değiliz. Türkiye'yi yönetmeye talip değiliz. Bizim içimizde Türkiye'yi yönetmeye ehil bir kadro, kişi yoktur. Bizim Genel Başkanımız Bahçeli de Türkiye'yi yönetmeye, Türkiye'nin cumhurbaşkanı olarak seçilmeye ehil birisi değildir" demiyorlar.

"Benim derdim MHP Genel Başkanlığı değil, benim derdim Türkiye diyorsa o zaman çıkacak cumhurbaşkanlığına aday olacak" demiyorlar.

"MHP'nin Genel Başkanı cumhurbaşkanı adayı değil. 'Ben iktidar olacağım.' diyebilecek mi? Vatandaş iktidara talip olmayana niye oy versin?" demiyorlar.

Yanlış anlaşılmasın;

Bahçeli'ye neden demiyorlar demiyorum; Kılıçdaroğlu'na niye bu kışkırtıcı lafları ediyorlar?

Mesele bir siyasi parti genel başkanının Cumhurbaşkanı adayı olarak ortaya çıkmaması ise; Bahçeli de çıkmadığına, çıkmadığı gibi bir de başka bir siyasi partinin genel başkanının adaylığını desteklediğini açıkladığına göre neye göre biri "er" oluyor da birinin "er"liği tartışmaya açılıyor acaba?

***

OYUM ERDOĞAN'IN!!!

Şaka yapmıyorum.

Hâlâ Abdullah Gül'ün "birleştirici aday" olabileceğini savunanlar, onun adını pompalamaya çalışanlar var. Olmaz, Gül, Erdoğan'ın karşısına çıkmaz-çıkamaz ya... Velev ki oldu diyelim; velev ki türlü entrikayla diğer adaylar ekarte edildi ve eşsiz bir siyasi akılsızlıkla da ülkeyi Erdoğan ile Gül'ün arasında tercih yapmaya mahkûm etti birileri...

Erdoğan'ın en fanatik destekçisi yapar beni!

***

Yüzde 4 mü korkuttu yani bu kadar?

Önceki gece iki ayrı haber kanalında, ne kadar anket firması, araştırma şirketi vs. temsilcisi konuştuysa, dikkat çekici biçimde, İYİ Parti'yi yüzde 3,5-4'lerde gösterdi tamamı da...

Koca koca adamların, oturup da, yüzde 3,5-4'lerde olduğunu iddia ettikleri bir partiyi buharlaştırmaya çalışmaları gülünç oldu tabii; madem dikkate değer bir başarı vaat etmiyor, onca zayıf, küçük, etkisiz, iddiasız gösterme çabasına ne gerek var ki!

Hem, azıcık akıl-mantık sahibi olan insan sorar;

İYİ Parti'yi, topu topu yüzde 3,5-4'lük potansiyeli mi "engellemeye değer" hale getirdi?

Habertürk'teki programda, Fatih Altaylı'nın konuklarından olan OPTİMAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir'in, biraz da üst perdeden "İYİ Parti'yi Gezici'den başka yüksek gösteren yok. Kim haklı 24 Haziran'da göreceğiz" minvalli bir şeyler söylediğini duyunca Murat Gezici'yi aradım. İma edildiği gibi İYİ Parti'yi "abartıyor muydu" acaba?

Biraz garip bir soru oldu ama "İYİ Parti'nin 'gerçek durumu' ne? Oy oranı ne çıkıyor?" diye sordum.

İkiletmeden, öyle olursa, böyle olursa filan diye hikaye yazmadan direkt şu cevabı verdi:

- Yüzde 16.

Ha bir de...

Gezici Araştırma, hem Cumhurbaşkanlığı seçimini hem de referandumun sonucunu en doğru tahmin eden şirketti. Murat Gezici ekledi:

Düşük sonuç açıklayanlar bugüne kadar hangi seçimin sonucunu doğru tahmin etmişler ki!

***

TÜYO

Hâlâ aday arayışında olanlara tüyo:

"Çok iyi bir Cumhurbaşkanı olacak" kişiyi aramıyorsunuz; "seçilebilecek ve seçildikten sonra çok iyi bir Cumhurbaşkanı olacak" kişiyi arıyorsunuz!

***

Bıktık yahu...

"Savaş", "güreş", "tuş"... AKP ve yandaşlarının "seçim"e dair kullandıkları bu dil bile farkında olmadıklarını gösteriyor;

Bu millet savaşmaktan, güreşmekten, dövüşmekten yıldı arkadaş. Huzur istiyoruz huzur.

Yazarın Diğer Yazıları