Eş durumundan iş

Uzun zamandır Demet Kutluay'a uygun iş arandığını biliyorduk. Hatta bu konuda eşi İbrahim Kutluay'ın beynini yediğini öğrendik. Basketbolümüzün önemli ismi İbo, sonunda yöneticisi olduğu

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı'nın patronu Ferit Şahenk'e başvurdu. Neticede sonucu da aldı. Demet NTV'de işi kaptı. Yanına diyet-rejim gibi konularda uzman Selahattin Dönmez'i de alarak "Tam Zamanı" adlı programa başladı. Oysa aynı grubun elinde Star gibi çok izlenen kanal vardı. Bu ekran gönlünden geçti geçti ama Demet'in ratingi geçmişte denenmiş, olumlu sonuç alınamamıştı. Demek ki NTV Spor'dan sonra NTV Haber'in degeleceği parlak! Önemli olan İbrahim Kutluay'ın kafasının dinlenmesiydi. Şimdilik o başarıldı.

---

Gülben Ergen'e sempati duymamızda başlangıç noktamız Kenan Işık'tır. Özel sohbetlerimizde Gülben'i yere göğe koymazdı. Dadı dizisiyle başlayan dostluğundan hep sempatiyle bahsetmiştir. Belki de Kenan'ın etkisinde kaldığımızdan ya da insan tanıma özelliğimden ben de Gülben'e  hep sıcak baktım. Kendisiyle ilgili tespitlerime e-posta yoluyla verdiği cevaplar bu gerçeği ortaya koydu. Kız sıcak kanlı. Hiç bir zaman Türkiye sevgisini saklamadı. Mustafa Erdoğan'la evliliği bile yolundan çevirmedi. Erhan Çelik'le yaptığı nikahın iyi gittiğini biliyoruz. Show grubundan kopan eşine iş bulabilmek çabalarını takdirle karşılıyorum. First Lady'e kadar uzanan "tatlı baskılar" TRT'deki anchormanlığı getirdi. Bunun Kutluay'ların başarısından daha zor elde edildiğini biliyorum. Ne demişler, "Eşler böyle günler için  var"

Şık bir uğurlanış

Abdülkadir Selvi'nin ekran yolculuğuna CNN Türk'te devam edeceği bildirimi Oğuz Haksever'e kaldı. Selvi, Hürriyet'in kadrolu adamı. Bu yüzden ekranda da aynı grupta devam etmesi çok doğal. "Vay bizden koptu" şeklindeki bazı karalamaları hatırlayınca bu olayın çok şık olduğunu söyleyebiliriz

***

Öte yandan NTV'deki hızlı takviyeyi de farkettik. Kendilerinde şöhreti yakalayan Hüseyin Yayman'ı iktisat deyimiyle hemen "ikame" ettiler. bilindiği gibi Yayman halen AK Parti'den Meclis'te, Bakan Yardımcısı titrine sahip. Programın diğer isimleri Mehmet Tezkan ile Adil Gür hazır kıta. Bu iş tamamdır. Başkasına gerek  var mı?

Siyasi barometre

Adil Gür'ün çiçeği burnunda araştırma sonuçları beklediğimiz gibi. İktidar-muhalefet işbirliğine büyük destek oluştuğu belgelendi. Anketlerden AK Parti tabanının onayının yüzde 90'a ulaştığı tespit edildi. CHP'de de yüzde 77'ler yakalandı. Peki bu iş ne kadar sürer derseniz bence 2 haftayı geçmez. Başkanlık Sistemine dayalı Anayasa değişikliği yeniden ısıtılınca ne birlik kalır ne beraberlik.

Yine şifre

TRT'nin ne yaptığını çözmek mümkün değil. Sadettin Saran'ın 10 milyon  dolarlık gel-gelini 3 milyanla çözdüler. "Halkın yayın organıyız" palavralarını sıktıladr. Gece baktık, uydudan izleyenlere şifre kondu. Paralı yayınlardan seyredenlerin durumu da pek keyifli değil. Yüzme yarışları öncelikli, devamlı kesinti oluştu. Anlaşılan Rio 2016'nın tadı tuzu olmayacak. Baştaki falcılığımız tutacak gibi. "Madalyaları toplayacağız" kuru sıkılarını atanlar şişmeye başladı bile.

---

TRT'nin oyunlar süresince yorum yapmaları için anlaştığı isimlerden Atilla Gökçe'nin sporun her dalında bilgisi olması avantajı. Devlet Ekranı hazırlıksız yakalanınca "monitör başı"na sıkışıp kaldı. İyi ki ellerinde Cüneyt Kıran gibi bir değer var. TRT yönetimi bari ekran başına otorite olmuşları oturtabilse. Sanmıyoruz ama yine de umut dünyası...

---

Lig TV "fırsat bu fırsat" deyip Fransa Süper Kupası'nı TRT'ye inat şifresiz yayınladı. İyi de yaptı. Yakın çevremize  dikkat edince ratingin iyi olduğunu anladık.

Yazarın Diğer Yazıları