Esad, terör örgütü PKK'yla masaya oturdu

Esad, terör örgütü PKK'yla masaya oturdu
ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin siyasi kanadı, Şam yönetimi ile ilk kez görüşmeye başladı. SDG'nin kontrolündeki bölgelere hizmet götürülmesini içeren görüşmelerin, müzakerelere de zemin hazırlaması bekleniyor.

ABD destekli, içinde PKK/YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) siyasi kanadı, Şam yönetimi ile savaşın başından beri ilk kez görüşmelere başladı.

Demokratik Suriye Meclisi'nden (DSM) üst düzey yetkililerin, bu hafta Şam'a giderek Suriye hükümetiyle görüşmelere başladığı duyuruldu.

Ancak Demokratik Suriye Meclisi'nin sözde eşbaşkanı Riad Darar, Reuters'a yaptığı açıklamada, görüşmelerin siyasi konularla güvenlik konularını da kapsayacak şekilde genişleyebileceğini belirtti.

Darar, "Sorunlarımızı kendi kendimize çözme vakti geldi" sözleriyle amacın müzakereleri başlatmak olduğuna da işaret etti.

AFP'ye yaptığı açıklamada görüşmelerin hükümetin daveti üzerine gerçekleştiğini söyleyen Darar, "Suriye'nin kuzeyine yönelik bir anlaşma için çalışıyoruz" dedi.

Esad, 31 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyini kontrol eden peşmergeye diyalog çağrısında bulunmuştu.

Darar, görüşmelerin herhangi bir ön koşul olmadan gerçekleştiğini söyledi. Şam'daki görüşmelere katılan heyete, Suriye Demokratik Konseyi'nin başındaki İlham Ahmed başkanlık ediyor.

Heyetin Şam'a iki gün önce vardığı öğrenildi.

İlgili Haberler