Ev sahiplerinden artık bu ücret alınmayacak! Milyonlar sevinçten havalara uçacak

Ev sahiplerinden artık bu ücret alınmayacak! Milyonlar sevinçten havalara uçacak
Milyonlarca ev sahibine güzel haber geldi. Ev sahiplerinden artık bu ücret alınmayacak.

2024 yılında, kira geliri üzerinden uygulanan istisna tutarı önceki yıla göre 12 bin TL artırılarak 33 bin TL'ye yükseltildi. Bu güncellemeyle birlikte, ev sahipleri yıllık 33 bin liranın altında kira geliri elde ettiklerinde gelir vergisi mükellefiyetinden muaf olacaklar.

Önceden 21 bin TL olan istisna tutarı, 2024 yılında yapılan bu artışla birlikte 33 bin TL'ye çıkarıldı. Bu değişiklik, ev sahiplerine bir yıl boyunca 33 bin liranın altında kira geliri sağladıklarında gelir vergisi ödeme yükümlülüğünden kaçma imkanı tanıyacak.

VERGİDEN MUAF OLACAKLAR

ecknpn1xyaexfsx-cw7n.jpg

Yıllık kira geliri 33 bin liranın üzerinde olanlar, bu tutarı aşan kısmı için vergilendirilecekler. Ancak 33 bin lira ve altındaki kira geliri elde edenler, bu tutara kadar olan kısmı için vergi muafiyetinden yararlanacaklar.

Kira istisnasından yararlanma şartları arasında ticari, tarım ve mesleki kazançlarından dolayı yıllık beyanname verenler bulunmamakta; ancak basit usulde vergiye tabi küçük esnaf, bu muafiyetten faydalanabilecek.

EV SAHİPLERİ O ÜCRETİ ÖDEMEYECEK

home-selling-southern-utah.jpg

Ayrıca, işyeri dışında lokantalarda çalışanlara günlük olarak verilen vergi muafiyeti miktarı da 110 TL'den 170 TL'ye yükseltildi. Engelli vatandaşlar için belirlenen muafiyet tutarları da şu şekilde; birinci derece engelliler için 6 bin 900 TL, ikinci derece engelliler için 4 bin TL, üçüncü derece engelliler için ise 1700 TL olarak tespit edildi.

Bu düzenleme, 2024 yılında kira geliri istisna tutarındaki artışın ev sahipleri için önemli bir avantaj sağladığını göstermektedir. Bu sayede, daha fazla ev sahibi gelir vergisi ödemesinden muaf olabilecek ve ekonomik olarak rahatlayabilecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.