Ev sahiplerinin içine su serpecek karar çıktı 'O konutların kiralanmasında şartlar değişti'

Ev sahiplerinin içine su serpecek karar çıktı 'O konutların kiralanmasında şartlar değişti'
Resmi Gazete'de yapılan duyuruda, AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz, turizm için kullanılan bağımsız villa ve evlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz, Resmi Gazete'de yaptığı açıklamada, turizm amaçlı kullanılan bağımsız villa ve evlere verilen sürenin uzatıldığını açıkladı.

Başlangıçta çözüm sunulmamış olsa da, vatandaşların talepleri üzerine erteleme kararı alındı. Altyapı sorunuyla ilgili çıkan haberlerin doğru olmadığı ve erteleme kararının sadece belirtilen yerlerde geçerli olduğu belirtildi.

ERTELENEN KARAR İÇERİSİNDE HANGİ KONU TÜRLERİ VAR ?

Ertelenen karar kapsamına apart daireler dahil edilmezken, sadece bağımsız villa, ev ve konutları içerisine alıyor.

150387.jpg

AİRBNB UYGULMASINDAN EV SAHİPLERİ DE MEMNUN OLACAK

Alınan yeni karar ve yapılan düzenlemeler ile, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiş olan turizm amaçlı kiralanan konutların şartlarında düzenlemeye gidilerek, bağımsız villa ve evlerin kiralanma durumu bir yıl daha uzatıldı.

KİRALAMA İŞLEMİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Kayıt dışı durumların engellenmesi için konutların turizm amaçlı kiralanmasından önce ev sahiplerinin izin belgesini teyit etmesi gerekiyor. İzin belgesi almadan evini kiraya veren ev sahiplerine her bir konut için 100 bin TL para cezası verilecek.

Ev sahiplerinin izin belgesi alıp faaliyette bulunması için 15 gün süre verilecek.

konut-1.jpg

İZİN BELGESİ ALINMADIĞI HALDE KİRALANIRSA CEZA KAT VE KAT ARTTIRILACAK

Süre sonunda izin belgesi alınmaz ve kiralama işlemlerine devam edilirse ev sahiplerine 500 bin TL para cezası verilecek.

Milletvekili Yakup Otgöz’ün konuya dair sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada,

1692170723-kartinki-pibig-info-p-kartinka-sdelka-s-nedvizhimostyu-krasivo-32.jpg

"Günlük kiralamalara müjde. Vatandaşımızın talepleriyle en üst düzey görüşmelerimizi yaptık. Görüşmeler olumlu sonuçlandı. Resmi Gazete aracılığıyla paylaşılan yönetmelikle bağımsız birim olan villa, ev gibi konut sahiplerinin başvuru yapmaları halinde turizm amaçlı kullanılması için bir sene daha süre verilecek.

Bu izinle birlikte Fethiye, Milas Ören, Seydikemer, Dalaman, Datça, Kaş, Kalkan gibi ilçelerde yer alan binlerce vatandaşımızın sorunu da çözülmüş oldu. Düzenlemede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'a teşekkür ederim. Herkese hayırlı uğurlu olsun." Dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.