Evde yaprak sarma pişirirken dikkat edin. Pirinç böyle eklenirse çok zararlıymış

Evde yaprak sarma pişirirken dikkat edin. Pirinç böyle eklenirse çok zararlıymış
Yaprak sarma pişirirken aklınızda bulunması gerekenler. Bu teknikle hazırlanan sarma çok daha lezzetli oluyor

Yaprak sarma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, yaprak sarma yaparken pirinci hazırlarken dikkatli olmak önemlidir. Çünkü pirinç, yanlış şekilde hazırlandığında insan sağlığına zarar verebilecek bir madde içerebilir.

Pirincin doğru şekilde hazırlanması için öncelikle iyice yıkanması gerekmektedir. Bu sayede pirinçte bulunan fazla nişasta ve tozlar temizlenmiş olur.

BU ALIŞKANLIĞINIZI TERK EDİN!

Lezzetli bir sarma pişirebilmek için pirinci önceden ıslatmak gerekmektedir. En azından geceden sabaha kadar pirinçleri su içerisinde bekletmek gerekiyor.

Bir çok kişi ise pirinci ya sadece 10 dakika suda bekletiyor yada suyun altında yıkayarak öyle iç harcı hazırlıyor. Oysa bu çok tehlikeli bir alışkanlık.


Yaprak sarma yaparken pirinci bu şekilde hazırlamak, sağlığınızı korumak adına oldukça önemlidir.

LEZZETLİ YAPRAK SARMANIN TARİFİ NASILDIR?

nefisyemektarifleri.com'da yer alan içerikte; Lezzetli yaprak sarmanın tarifi paylaşıldı. İşte o tarif

Malzeme listesi

maxresdefault-001.jpg

  • 250-300g orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 3 orta boy soğan
  • ½ demet taze nane
  • ½ demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı ev biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 60-70 adet taze veya salamura yaprak (büyüklüğüne göre sayı değişebilir)

Servis için;

  • Süzme yoğurt
  • Ezilmiş sarımsak
  • Tereyağı
  • Pul biber (arzuya göre acı

Hazırlanışı

maxresdefault.jpg

  1. Yaprağınız salamura ise sıcak suda kaynatıp bekleterek tuzundan arındırın, taze ise kaynattığınız sıcak suya atıp 3-4 dk bekleterek yumuşamasını sağlayın…
  2. Kıymamızı iç hazırlayacağız kaba alalım.
  3. Domateslerimiz rendeleyelim.
  4. Pirinci yıkayıp ekleyelim.
  5. Yemeklik ince doğranmış soğanı ,ince kıyılmış yeşilliğimizi, salçamızı, tuz karabiberimiz ve en son yağımızı ekleyelim. Elimizle karıştıralım.
  6. Soğumuş yaprakların saplarını keselim.
  7. Tenceremizin dibinde kullanmak üzere ayıralım.
  8. Yapraklarımızı parlak yüzü alta gelecek ve sap kısmı bize bakacak şekilde tabağımıza yerleştirelim.
  9. İçimizi arzu ettiğimiz kadar koyalım ve yayalım.
  10. Önce yaprağımızın bize yakın olan kısmını malzemenin üstüne kapatalım, ardından yan kısımlarını da kapatarak yaprağımız çok sıkı olmamak kaydıyla saralım.(pirinç şişme payı)Bazı tariflerde yaprak sarmasının serçe parmağı inceliğinde sarılması önerilir, ancak bu sarma kalınlığında bolca yaprak yersiniz…Biraz dolgun sarma içiyle göz doldurur. Tercih sizin…
  11. Sapları tencere dibine yayalım, sarmalarımızı tenceremize sıralı şekilde dizelim.
  12. Üzerine 2 bardak kadar sıcak suyumuzu ekleyelim.
  13. Bir porselen tabak kapatıp ,25-30 dk. pişmeye bırakalım. Yemeğimizi dinlendirelim.
  14. Sos için: Süzme yoğurdu su ile yumuşatın, ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyin.
  1. Tereyağını ateşte hafif kızdırın, pul biber atıp altını kapatın.
  2. Sarmalarınızı tabağınıza alın, yoğurt ve tereyağlı pul biberle servis yapın.

İlgili Haberler
Balon gibi kabarıyor ve asla yağ çekmiyor. Pişi kızartırken denemeniz gereken püf nokta
Balon gibi kabarıyor ve asla yağ çekmiyor. Pişi kızartırken denemeniz gereken püf nokta
Kavanoza bir tutam eklendiğinde turşu kıtır kıtır oluyor ve lezzeti daha da artıyor
Kavanoza bir tutam eklendiğinde turşu kıtır kıtır oluyor ve lezzeti daha da artıyor
Haşlanmış yumurtayı 1 saniyede soymanın yolu. Kesinlikle yöntem işe yarıyor
Haşlanmış yumurtayı 1 saniyede soymanın yolu. Kesinlikle yöntem işe yarıyor
Tahinin üzerine limon sıkılırsa ne oluyor? Tahin ve limonun bilinmeyen etkisi
Tahinin üzerine limon sıkılırsa ne oluyor? Tahin ve limonun bilinmeyen etkisi
Herkesin başına gelebilir. Yanmış tencereyi pırıl pırıl yapacak temizlik yöntemi
Herkesin başına gelebilir. Yanmış tencereyi pırıl pırıl yapacak temizlik yöntemi
Ödüllü aşçıların her zaman denediği yöntem. Mercimek çorbasına lezzet katan 10 teknik
Ödüllü aşçıların her zaman denediği yöntem. Mercimek çorbasına lezzet katan 10 teknik
Yeşil fasulyeyi saklamanızı sağlayacak yöntem. Bozulmuyor ve 1 yıl boyunca taze kalıyor
Yeşil fasulyeyi saklamanızı sağlayacak yöntem. Bozulmuyor ve 1 yıl boyunca taze kalıyor
Patlıcan kızartırken deneyin. Kararmasını ve yağ çekmesini önlemeye yarıyor
Patlıcan kızartırken deneyin. Kararmasını ve yağ çekmesini önlemeye yarıyor
Gül hasadı başladı. Peki saksıdaki güllerin açması nasıl hızlanır? Bitki yetiştiricileri hep deniyor
Gül hasadı başladı. Peki saksıdaki güllerin açması nasıl hızlanır? Bitki yetiştiricileri hep deniyor
İlaç Devleri Öğrenmenizi İstemez! Karbonatın Hiç Duymadığınız 19 Yararı.
İlaç Devleri Öğrenmenizi İstemez! Karbonatın Hiç Duymadığınız 19 Yararı.
Yumurta akı, mısır unu ve toz şekeri karıştırıp cildinize sürünce.... Kimsenin bilmediği etki
Yumurta akı, mısır unu ve toz şekeri karıştırıp cildinize sürünce.... Kimsenin bilmediği etki
Canan Karatay üstüne basa basa uyardı. Kullanmayıp çöpe atmak gerekiyormuş
Canan Karatay üstüne basa basa uyardı. Kullanmayıp çöpe atmak gerekiyormuş
Ciğerin kuru olmasını önlüyormuş. Yarım bardak tencereye eklemeniz yeterli
Ciğerin kuru olmasını önlüyormuş. Yarım bardak tencereye eklemeniz yeterli
Yanmış tavayı kurtarmanın yolu. Tava temizliği yaparken işinize yarayacak tüyo...
Yanmış tavayı kurtarmanın yolu. Tava temizliği yaparken işinize yarayacak tüyo...
Hamam böceğini kökünden kurutan yöntem. Denerseniz asla evinize yaklaşamıyorlar
Hamam böceğini kökünden kurutan yöntem. Denerseniz asla evinize yaklaşamıyorlar
Çamaşır makinesine 1 kapak eklemek yeterli oluyor. Kıyafetlerdeki lekeleri silen yöntem
Çamaşır makinesine 1 kapak eklemek yeterli oluyor. Kıyafetlerdeki lekeleri silen yöntem
Köftem güzel olmuyor diyenler için. Orijinal kasap köfte pişirmenin işte püf noktası
Köftem güzel olmuyor diyenler için. Orijinal kasap köfte pişirmenin işte püf noktası
Yaprak sarma kararıyor veya iyi pişmiyor mu? İşte köylü kadınların pişirme yöntemi
Yaprak sarma kararıyor veya iyi pişmiyor mu? İşte köylü kadınların pişirme yöntemi
Suyla haşlayarak büyük hata yapmışız. İtalyan şeften gerçek makarna pişirme yöntemi..
Suyla haşlayarak büyük hata yapmışız. İtalyan şeften gerçek makarna pişirme yöntemi..
Airfryer'da patates kızartması böyle pişirilirse çıtır çıtır oluyor. Cihazın performansı artıyor
Airfryer'da patates kızartması böyle pişirilirse çıtır çıtır oluyor. Cihazın performansı artıyor
Sirkeyi kesinlikle uzak tutmanız gereken 5 yer. Faydadan çok meğer zararı varmış
Sirkeyi kesinlikle uzak tutmanız gereken 5 yer. Faydadan çok meğer zararı varmış
Komşularınız işin sırrını soracak. Poğaça hamuruna 1 kaşık ekleyin bakın ne olacak
Komşularınız işin sırrını soracak. Poğaça hamuruna 1 kaşık ekleyin bakın ne olacak
Tencereye 1 kaşık eklendiğinde fasulyenin lezzeti katlayan baharat! Tüm aşçılar ekliyor
Tencereye 1 kaşık eklendiğinde fasulyenin lezzeti katlayan baharat! Tüm aşçılar ekliyor