"Evet" çıktı ama yine terör bitmedi

Bugün biraz mesajlara yer vereceğim. Öncelik eski dost Yaşar Usluer'in. "Hayal kırıklığı-Terör" başlığını verdiği satırları şöyle:

Farkında mısınız Burhan Abi, 16 Nisan 2017 referandumundan sonra 105 şehit vermişiz. Hakkari'de bu sayı 9. Hani, '16 nisan referandumunda Evet verin terör bitsin. Hayır verirseniz terör bitmez' diyorlardı.

ABD'nin PYD-PKK'ya verdiği silahlarla Kuzey Irak sınırımızın sıfır noktasında askerlerimiz şehit olurken, neden kara harekatı yap(a)mıyoruz da Suriye sınırından terörist değil sığınmacı geldiği halde El-Bab'a girdik. 7 ayda 71 askerimizi şehit verdik. Biz orada kimi kurtardık? Şimdi İdlib'e kimin için girdik?

Yıllardır Kuzey Irak'tan sızıp emniyet güçlerimizi, sivil vatandaşlarımızı şehit eden PKK'lıları bertaraf etmek için kara harekatı yap(a)mıyorsak, yüzlerce hava harekatıyla "Teröristlerin  inlerini yerle bir ettik" diye milletin aklıyla kimse alay etmemeli. PYD-PKK'ya silah yardımlarını bile önleyemeyenler "asarım-keserim" diye meydan okumamalı. Allah şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Ailelerine dayanma gücü versin. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar...

***

Dertleşme

İzmir'den Avukat Göktuğ Tosun'un yolladığı mesajı affına sığınarak kısaltıp yayınlıyorum:

"Kıymetli üstadım nasılsınız? Size ilk e-postayı attığım yıl 2004 olmalı. O yıl askerden gelip bir şirkette çalışmaya başlayıp evlenmiştim. O yıldan beri her fırsatta size mesaj yolladım. Eksik olmayın çok değer verdiniz yazdıklarıma. Sizi her zaman okudum. Akşam gazetesiyle o dönem Tercüman'da yazdığınız spor yazılarınızı da hiç kaçırmadım. Sonra uzun bir ara verdiniz. Yeniçağ'da tekrar yazmaya döndünüz. Siz yazmaya başlamazdan okumaya başlamıştım Yeniçağ'ı. Sizinle burası çok güzel hale gelecek diye düşündüm. Haklı çıktım. Siz radikal sol'da, radikal sağ'da yazsanız da okumaya devam edeceğim. Çünkü yazılarınızı beğeniyle okumak dışında ufkumuzu açıyorsunuz. Olaylara farklı açıdan bakmamı sağlıyorsunuz.

Öte yandan İYİ Partiyle ilgili değerlendirmemi saklı tutarak şunu belirteyim; MHP üzerine oynayarak mı iktidara gelebilir yoksa AK Parti üzerine mi? Bunu her İYİ  Parti destekçisinin düşünmesi gerekir

Doğrudan sizinle alakalı olmayan bir konuda sizinle dertleşmek istedim. Umarım rahatsızlık vermemişimdir. Selcan Hanım'ı da beğenerek okuduğumu belirtmeliyim"

***

"NATO bizi korumaz"

Hakan Yılmaz görüşlerini benimle sıkça paylaşanlardan. Bunlardan birini sizlere de aktarmak istiyorum:

"Türk milliyetçisi, Atatürkçü bir vatansever olarak yazılarınızı hergün büyük bir ilgiyle okuyorum. "Görüşlerimi ve analizlerimi paylaşmak istedim. İYİ Parti'nin programındaki NATO başlığının gereksiz olduğunu düşünmüyorum. Ancak bunu -Uluslararası kuruluşlarla uyum içinde çalışacağız- biçiminde geçiştirebilirlerdi. NATO gibi haçlı zihniyetinin Türkiye'yi koruyacağını düşünmek akla ziyandır. Dünyada güçlüyseniz özgürce yaşarsınız. Güçsüzseniz, ya yok olursunuz, ya da başkalarının kölesi olarak kalırsınız. Türkiye'nin nükleer bombası olmadığı için NATO'ya ihtiyacı var demek gerçekçilikten uzaktır. Hindistan ve Pakistan'a bakarsak NATO üyesi olmayan, atom bombası olan 2 ülke. Bunlar güvenliğini NATO'ya havale edip yan gelip yatabilirdi. Ama ülkelerini hiç bir zaman Sam Amca'ya emanet etmediler. Böyle düşündükleri için kendilerini kutlamak gerekir. NATO demek ABD demektir"

***

Hâlâ imzada

Konservatuarların Sanatçı Öğretim Elemanları Haziran 2017 Teşvik İkramiyelerini bir türlü alamadı. Statü gereği 7 ayrı makamdan onay-imza gerektiren listeler bir ayı aşkın zamandır Başbakan'ın masasında duruyor. Binali Yıldırım vakit bulup bir türlü imza atamadı.

Galiba en iyi formül bürokrasiyi değiştirmek. Yani, "Başbakanlık imzasıyla verilir" ibaresini kaldırmak. Bu yapılmadığı sürece her sene bu işkence devam edecek.

***

--- Doğan TV Washington temsilcisi Serdar Cebe'nin övgülerine teşekkürler. Tesadüfe bakın aynı gün bu genç meslekdaşıma biraz yüklenmiştim. Artık kusura kalmasın.

--- Övgülere fazla yer vermeyi sevmiyorum. "Kendi kendini yüceltme peşinde" diye yorumlanmasını istemem. Yine de N. Güntürk ve O. Esen'e teşekkürü borç biliyorum. Sağolsunlar

***

BAŞSAĞLIĞI: Türk Basketbolü'nün gelmiş geçmiş  en önemli isimlerinden Mehmet Baturalp Hakk'a yürüdü. Batur Hoca, faal sporculuk hayatında olduğu gibi çalıştırıcılık döneminde de hep zirvedeydi. Sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun.

Yazarın Diğer Yazıları