Ey hukuk nereye kaçtın

Yol işçilerini seyrediyorum, iftihar ettim. Van’dan, Diyarbakır’dan gelen var.
Biz şimdiye kadar Diyarbakır, Van dendi mi taş atan, ortalığı toza dumana katan çocukları ve gençleri biliriz. Araçları yakarlar, askere tuzak kurarlar, bombalı eylemlerde bulunurlar. Oysa bu konuşan işçiler sınıf bilincine sahip, geçim derdindeki insanlardı. Bu derdi dile getirirken de çok güzel siyasi eleştiri yapıyorlardı.
Taşeronluğa baş kaldıran işçiler de öyleydi. Hukukun onlara tanıdığı sendikalı işçi olma vasfını taşeroncu siyasete kabul ettiremediklerini söylüyorlardı.
Karayolları işçileri de, davayı kazanmışlar ama karayolları bu davayı uzatacak her şeyi işçiler aleyhine devam ettiriyor.
Ey hukuk nerdesin, nereye kaçtın?..

 

***

 

Subaylarımıza uygulanan hukuksuzluk ayrı bir ızdırab sebebi. Bana mektup yazan ve 16’şar yıl hapis cezası almış olan tutuklu hakim albaylar, pervasızca üretilmiş sahte delillerle, 2 polis imzalı tespit tutanağı başlıklı hukuk garabetiyle yargılama görüntüsü altında ‘darbecileri yakaladık cezalandırdık’ yalanı ile kamuoyunun aldatıldığı bir dönemi anlatıyorlar.
Balyoz Davasında tek soru sorulmadan, aleyhte bir delil bulunmadan, bilirkişi incelemesi yaptırılmadan, delilleri tartışılmadan, avukatları konuşturulmadan, haykırdıkları o seminere katılmadan terörist ilan edilip tutuklanmışlar. Hakim Albay Üçok’un durumu ayrı bir facia. Emniyetin içindeki yanlış yapılanmaları inceliyordu. Havacı Bülent Günçal, Ahmet Erdem, Deniz Onur Uluocak bu kıymetli hukukçularımızdan.
Ey hukuk nerdesin nereye kaçtın?..

 

***

 

Gölcük’teki taban tahtalarını kaldırarak dijital yerleştirme gülünçlüğü ayrı bir acı kaynağı. Bu savcılara kravat hediye edilmesi, hem de denizci markalı kravat hediye edilmesi inanılır gibi değil. Anayasa çalışmaları sürüyor mu sürmüyor mu anlayamıyoruz. Neden sürmesi gerekli, onu da anlayamıyoruz. Anayasanın ilk 3 maddesinde buna teşebbüs edilmesi...
Ey hukuk nerdesin nereye kaçtın?..

 

***

 

Orduda bir denizci orgeneral kalmış biliyorsunuz. Bir de Orgeneral Altay Tokatlı hikayesi var, onu da biliyorsunuzdur; bir polisiye hikaye(!).
Ey hukuk nerdesin nereye kaçtın?

Yazarın Diğer Yazıları