"Ey Kılıçdaroğlu Allahtan kork!.."

CHP’nin grubunda “Salı konuşmasını” yapıyordu, o sözlerini duyunca ağzımdan gayriihtiyari bu başlığa koyduğum sözler dökülüverdi..
Bursa’da yayımlanan Kent gazetesinin sahibi Eyüp Kutlucan’ı, gıyabında infaz ediyordu..
Anlatacağım...
Ama öncesinde başka bir noktadan hareketle, CHP sıkletinin ahali üzerinde yayılmaya başlayan yeni tepkisinden bir örnek sunayım..
Okuyucumuzdur, yurtsever bir Cumhuriyet-Atatürk sevdalısıdır.. CHP’ye oy verir..
Telefondaydı ve beli ki şekeri tepesindeydi!..
“-Artiz Berhan n’apıyooo!”
Diye “isyan” ediyordu!.. “Hayrola?!” diye sorduk..
“-Hayrolası mı var?.. Tayyip’e baksınlar da siyaseti öğrensinler!! AKP Hürriyet’in önüne üç bin kişi yığdı.. Bizim CHP İl Başkanı elli kişi toplayıp Sabah’ı protesto edemedi!..”
Soluklanmadan saydırıyor..!
“Sabah senin genel başkanını dansöz etti, gıkın çıkmadı yuh yani!..”
Kılıçdaroğlu’nun “dansöz görüntüsü ile çizilmesine” isyan ediyor ve işte o kendine has soruyu soruyor..
“Artiz, ne yapıyor!!?”
Uzatmayayım, Kılıçdaroğlu ahalinin halini anlamak için, halkın arasına birinci elden nüfuz edip nabız almak zorundadır.. Liderin etrafını dolduranların dolgu malzemesi ile kılıç oynatılırsa, Tayyip, adamı cin çarpmışa çevirir!.. Üstelik de, kılıcı yanlış oynatırsan kendi kelleni kesersin!.. Böyle de oluyor..!
Grup konuşmasında, sözünü ettiğim nokta şudur.. Bursa Kent gazetesinin yazarının işten ayrılmasını şöyle anlatıyor..
“Gazeteciyi, yöneticiler aramış. ’Patron sizin yazılarınız yüzünden AKP’li belediyelerden ihale alamaz hale geldi’demişler ve işine son vermişler..”
Deestuur!..
Ben Kent gazetesinin sahibi Eyüp Kutlucan’ı tanırım.. Yüreği vatan sevgisi ile dolu yiğit bir delikanlıdır.. Atatürk ilkelerine sonuna kadar bağlı, milliyetçi bir kimliktir..
İş adamıdır.. Ak Parti ile işi olmaz, olmamıştır.. Ak Parti’nin hem belediyeleri hem de öteki parti ekabiri kendisine alabildiğine zarar verirler.. Örneğin sahibi olduğu araziler yeşil alan sayılır, imara açılmaz v.s..v.s.. Bıkmadan, zarar ede ede Kent gazetesini çıkarır.. Muhalif yayın olarak çıkarır.. Benim sert yazılarım bile bu gazetede yer alır..
Bu medya muhasarası altında, milliyetçilerin cumhuriyete gönülden bağlı olanların, Atatürkçü tavrın adeta oksijen çadırıdır “Bursa Kent” gazetesi.. Bursalıların da büyük ilgisini görür, Bursa’da ve ilçelerinde çok satan gazetedir..
Eyüp Kutlucan’ı aradım, Kılıçdaroğlu’nun söylediklerinin doğru olup olmadığını sordum.. Yani kendisi “AKP’den ihale alamadığı için yazarların işine son mu veriyordu” öğrenmek istedim..
Cevabı kısa ve net oldu; “Gazete sahibi değilken birçok resmi kurumun ihalesine giriyordum ve şartlarını yerine getirdiklerimi de alıyordum. Kent Gazetesi’ni satın aldıktan sonra ise hiçbir resmi kurumun ihalesine talip olmadım...” Gerekçesini de şöyle açıkladı..  “Ben meslek etiğine çok önem veririm. Madem ki gazete sahibi oldum. O zaman hakkım olduğu halde ihalelere girmiyorum...”
Durum şudur.. Kılıçdaroğlu, Tayyip’e muhalefet yapacağım diye kendi kalesine gol atıyor farkında bile değil!.. Kürsüye çıkıp “Bu iktidar basını susturuyor, kimse konuşamıyor!..” diye sallıyor.. Bu konuşmaları,Yeniçağ’ı ayırmadan yapıp Yeniçağ’a, bizlere saygısızlık etmesini acemiliğine veriyorduk..
Kent gazetesini toptan yerle bir ediyor!.. Hem de kendi siyasetine taraf bir gazeteyi.. Konuşmadan, merak edip bir göz atsaydın gazeteye muhterem!..
Bursa vekilinle rekabet edersen bihaber olursun elbet!..

Yazarın Diğer Yazıları